Hava Durumu

Gmail'e, nihayet 'Uygulama Gizliliği' geldi

Google, Gmail uygulamasına "Uygulama Gizliliği" etiketini ekleyerek, gizlilik ayrıntılarını YouTube dışında alan başlıca uygulamalardan ilki oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2021 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gmail'e, nihayet 'Uygulama Gizliliği' geldi

Gmail'e eklenen "Uygulama Gizliliği" bilgileri, şu an için yalnızca sunucu tarafında gerçekleşti. Uygulamaya ait son güncellemeyi iki ay önce sunan Google'ın, yeni eklediği etiketi ne zaman kullanıcılarla buluşturacağı belli değil.

Google 'Uygulama Gizliliği' etiket uygulamasında yavaş davranıyor

Şubat ayının başlarında, Gmail uygulaması, yeni güvenlik özelliklerinin eklenmesinden bu yana çok uzun zaman geçtiği için uygulamanın güncel olmadığına dair uyarılar görüntülüyordu, daha sonra Google, uygulamaya bir güncelleme göndermeden bu mesajı ortadan kaldırdı.

Apple, Aralık ayından beri "Uygulama Gizliliği" etiketlerini uygulamaya devam ediyor. Ancak Google, bu özelliği desteklemekte yavaş davranıyor.

Google, Ocak ayı başlarında gizlilik verilerini uygulama kataloğuna "bu hafta veya gelecek hafta" ekleyeceğini söyledi ama 20 Ocak'a kadar çoğu uygulama hâlâ Uygulama Gizliliği ile güncellenmedi.

Şirket, o zamandan beri YouTube ve bazı küçük uygulamalarına "Uygulama Gizliliği" etiketleri ekliyor, ancak Google Arama, Google Fotoğraflar ve Google Haritalar gibi büyük uygulamalarda yeni etiketlemeyi ilk alan Gmail oldu.

Google'ın listeleme konumu, kullanıcı kimliği ve üçüncü taraf reklam verenlerle paylaşılan bilgiler olarak kullanım verileriyle birlikte Gmail uygulaması gizlilik verilerinde büyük ölçüde beklenmedik bir şey bulunmuyor. Bu bilgiler "satın alımlar, konum, iletişim bilgileri, kullanıcı içeriği, arama geçmişi, tanımlayıcılar ve kullanım veriler analitik amaçlar, ürün kişiselleştirme ve uygulama işlevselliği için kullanılıyor."

Gmail'in "Uygulama Gizliliği" etiketleri bulunduğuna göre, diğer Google uygulamaları için kullanıma sunulan bilgileri yakında görebileceği ve Google'ın, Apple'ın yeni kuralları uygulamasından önce iOS uygulamaları için sunulan düzenli güncellemeleri devam ettirebileceği düşünülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.