Hava Durumu

Göbeklitepe'deki gizemli bloğun sırrı Erdoğan'ın açıklamalarıyla ortaya çıktı

Türkiye'nin Milli Uzay Programı'nın tanıtımında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"2023 sonunda yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrit roketimizle Ay'a ulaşarak sert iniş gerçekleştireceğiz." dedi. Son günlerin en çok konuşulan olayı olan Göbeklitepe'deki metal blokun da sırrı Erdoğan'ın konuşması ile ortaya çıktı. Erdoğan, 'Şimdi Türkiye'nin uzaydaki 10 yıllık vizyon, strateji, hedef ve projelerinin yer aldığı Milli Uzay Programımızı, bugünlerde meşhur olan sloganıyla tüm dünyaya ilan ediyor ve diyorum ki: 'Gökyüzüne bak, 'ay'ı gör.'

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2021 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2021 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Göbeklitepe'deki gizemli bloğun sırrı Erdoğan'ın açıklamalarıyla ortaya çıktı

Göbeklitepe yakınlarına bırakılan, üzerinde Göktürk alfabesiyle 'Ay'ı görmek istiyorsan gökyüzüne bak' yazılı metal blok, son günlerin hem ülkemizde hem dünya basınında en çok merak edilen konuları arasında yer alıyordu. Tüm yurtta merak uyandıran bu metal bloku görmek için vatandaşlar bölgeye gitmiş, yoğunluk nedeniyle güvenlik güçleri alanda tedbir almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Uzay Ajansı tarafından hazırlanan 'Milli Uzay Ajansı' Tanıtım Toplantısı'nda kritik açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Milli Uzay Programı'na ilişkin yol haritasını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 hedefi tek tek anlattı.

Erdoğan'ın açıklamalarının içinde en dikkat çeken anlardan biri ise 'Ay'ı görmek istiyorsan gökyüzüne bak' sözleri oldu.. Erdoğan, Hedeflerimizi gerçekleştirmek için hangi kaynak ve yetkinliğe sahip olmamız gerektiğini belirledik. Şimdi Türkiye'deki uzaydaki 10 yıllık vizyon, strateji hedef ve projelerinin yer aldığı milli uzay programımızı tüm dünyaya ilan ediyor ve diyorum ki, gökyüzüne bak ayı gör. Açıklamasında bulunarak son günlerin çok konuşulan olayını aydınlatmış oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.