Hava Durumu

Gökhan İnler: Napoli'deki futbol ateşini Adana'da da gördüm

TFF 1'inci Lig'de şampiyon olarak 26 yıl sonra Süper Lig'e dönen Adana Demirspor'un tecrübeli futbolcusu ve takım kaptanı Gökhan İnler, kariyeri ve başarıları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2021 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2021 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gökhan İnler: Napoli'deki futbol ateşini Adana'da da gördüm

Oynadığı birçok takımda şampiyonluk sevinci yaşayan İnler, Adana Demirsporu ve Adanayı, İtalyada 4 yıl top koşturduğu ve 3 kupa kaldırdığı Napoliye benzettiğini belirterek, Oradaki futbol tutkusu ve ateşini Adanada da gördüm. Buraya geldiğimde herkese bu takımı Süper Lige çıkarmak istiyorum dedim ve hedefime ulaştım diye konuştu.

TFF 1'inci Lig'in 34'üncü haftasında Adana Demirspor, 9 Mayısta deplasmanda İzmir ekibi Menemenspor'u 4-1 mağlup etti. Mavi-lacivertli ekip, ligi 70 puanla şampiyon olarak kapatıp 26 yıllık özlemin ardından Süper Lig'e yükseldi. Adana Demirspora geldiği ilk yıl şampiyonluk yaşayan ve taraftarların da en sevdiği isimlerden biri olan takım kaptanı Gökhan İnler, şampiyonluk yolunda yaşadıkları zorlu süreç ve futbola başladığı ilk günden itibaren kazandığı başarılar hakkında Demirören Haber Ajansına (DHA) açıklamalarda bulundu. Kariyerinde iniş çıkışlar yaşadığını fakat genele bakıldığında gittiği her takıma damga vurduğunu belirten İnler, çok çalışmanın ve işini ciddiye almanın başarıyı getirdiğini söyledi.

SON 7 TAKIMININ 6'SINDA KUPA KALDIRDI

Kariyerine İsviçrede başlayan yıldız futbolcu ilk büyük başarısını, 2006-2007 yıllarında formasını terlettiği FC Zürichte yaşadığını ve kendisinden önce yaklaşık 25 yıl kupa kaldıramayan kulübün o sene başarıya ulaştığını kaydetti. Sonrasında yüksek bir transfer ücretiyle Udineseye geçen İnler, 4 yılın ardından rüya gibi günler geçireceği Napoliye transfer oldu. Napolinin o dönem zor bir süreçten geçtiğini ve Maradonanın ardından yaklaşık 20 yıldır başarıya aç olduklarını dile getiren İnler, Benim olduğum dönemde ikisi İtalya Kupası biri Süper Kupa olmak üzere 3 şampiyonluk yaşadık. Müthiş günlerdi. Ardından Leicester Citye transfer oldum. O zaman kimse bu takımı pek tanımıyordu. Orada tarih yazarak Premier Ligi kazandık dedi.

TÜRKİYE'DE 3 FARKLI TAKIMDA ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Tarihi başarıların ardından çocukluğundan beri taraftarı olduğu Beşiktaşa imza attığını belirten yıldız futbolcu, ilk geldiği sezonda siyah-beyazlı ekipte şampiyonluk yaşamanın hayatında yaşadığı en güzel şeylerden biri olduğunu söyledi. Ardından Başakşehire giden ve burada da Süper Lig kupasına uzanan İnler, son olarak da Adana Demirsporda yaşadığı şampiyonlukla birlikte başarı vitrinine TFF 1inci Lig kupasını da ekledi.

BURADA FUTBOL ATEŞİNİ GÖRDÜM

Adana Demirspor'u seçme nedeninin, takımın 26 yıllık bir Süper Lig özlemi olması ve zor dönemde verilen mücadeleye güç vermek istemesi olduğunu belirten İnler, özellikle Adana Demirsporu ve Adanayı, İtalyada 4 yıl top koşturduğu ve 3 kupa kaldırdığı Napoliye benzettiğini söyledi. Adana Demirspor taraftarının tıpkı Napoli taraftarları gibi futbolla yatıp kalktığını ve tutkulu olduklarını vurgulayan İnler, Oradaki futbol tutkusu ve ateşi Adanada da gördüm. Buraya geldiğimde herkese bu takımı Süper Lige çıkarmak istiyorum dedim ve hedefime ulaştım. Bu başarılar şans değil. Bir kere olsa şans dersiniz ama birçok kez oldu. Önemli olan sadece futbol oynamak değil, aynı zamanda takıma ağabeylik, liderlik yapabilmek, başkanınla hocan arasında gerekirse taraftarlar arasında köprü olabilmektir. Hedefe bu şekilde ulaşırsınız. Bu şampiyonlukta emeği geçen başkanımız, hocamız ve büyük Adana Demirspor taraftarına teşekkür ederim. Herkes tadını çıkarsın. Süper Ligde güzel bir Adana Demirspor göreceğiz diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.