Hava Durumu

Google 5 milyar dolar cezayla karşı karşıya

En çok kullanılan internet tarayıcılarından olan Chome, gizlilik sekme ile gündeme geldi. Ortaya çıkan yeni davayla Google 5 milyar dolar ceza ödemeye mahkum edilebilir. İddialara göre Google, gizli sekme için suçlu olarak görülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2020 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2020 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Google 5 milyar dolar cezayla karşı karşıya

Birçok internet kullanıcısı gizli tarayıcı kullanımında Google Chrome'u tercih ediyor. Ancak ABD'de görülen bir davada, Google para cezası ödemesi talebi bulunuyor. Eğer dava kabul edilirse yüksek miktarda ceza kesilecek.

Google 5 milyar dolar ceza alabilir

Birçok kez teknoloji firmaları büyük miktardaki davalara konu oldu. Bu kez ortaya atılan iddiaya göre Chrome gizli sekme açık olmasına rağmen, bilgilerin toplanması devam ediyor. Gizli sekme aktif haldeyken de kullanıcıların izlendiği iddia ediliyor. Bunun için de San Jose, California'da görülen dava için mahkeme iddiaları inceleyecek.

Eğer Google 5 milyar dolar ceza alırsa, milyonlarca kişinin gizlilik için kullandığı gizli sekme büyük etkiye sebep olabilir. Çünkü gizlilik ve güvenliğin vaat edildiği gizli sekmeye olan güven kırılabilir. Google Chrome gizli sekme özelliklerinde tarama geçmişi, çerezler ve site verileri, formlar gibi bilgiler kaydedilmiyor. Ancak ziyaret edilen internet siteleri ve internet servis sağlayıcısının bazı bilgilere ulaşabileceği gizli sekme ekranında belirtiliyor.

Reuter'a konuşan Google sözcüsü Jose Castaneda ise gizli sekmede girilen sitelerin ve verilerin sadece o sekmede kaldığını belirtti. İlerleyen günlerde mahkeme kararını verecek ve gizli sekmenin gerçekten veriler konusunda riskli olup olmadığı anlaşılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.