Hava Durumu

Google Asistan yeni özelliğine kavuştu

Google, sürekli gelişen, iOS ve Android işletim sistemlerinde yer alan Google Asistan uygulamasına oldukça kullanışlı bir özellik getirdiğini açıkladı. Google Asistan, artık sizin yerinize farklı dillerde konuşabiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2019 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2019 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Google Asistan yeni özelliğine kavuştu

Android ve iOS cihazlara anlık çeviri özelliği geliyor

Google, sık sık seyahat edenler ve işi gereği çeviri özelliği kullananlar için can alıcı yepyeni bir özelliğini duyurdu. Google Asistan, artık anında çeviri yapabileceği Tercüman özelliğine kavuştu. Bazı durumlarda hayat kurtarıcı olabilen anında Tercüme özelliğinin, kullanıcıları büyük ölçüde memnun etmesi bekleniyor.

Google, Tercüman özelliği için bir canlandırma da yayınladı. Bu canlandırmaya göre, bir restoranda müşteri ile garson arasında geçen diyalog içerisinde Tercüman özelliği kullanılmış. İngilizce'den Almanca'ya anında çeviri başarısı, yayınlanan canlandırmaya göre oldukça başarılı gözüküyor.

Tercüman özelliği, yukarıdaki örnekte olduğu gibi günlük hayatta ve bazı zor durumlarda hayat kurtarıcı olacak. Tercüman özelliğini denemek için Asistan uygulamasında "Hey Google, benim İngilizce tercümanım ol" (istediğiniz dili belirtebilirsiniz) demeniz yeterli oluyor.

Google, her çeviriden sonra Google Asistan'ın siz konuşmadan hızlıca cevap vermenizi sağlayacak Akıllı Cevaplar sunabileceğini de açıkladı. Ayrıca yüksek sesle konuşarak rahatsız edici olmak istemediğiniz durumlarda çevirmek istediklerinizi söylemek yerine yazabilirsiniz.

44 dilde aktif çeviri yapabilen Tercüman özelliği, iOS ve Android cihazlarda yer alan Google Asistan uygulaması ile kullanılabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.