Hava Durumu

Google Chrome otomatik doldurma arayüzü değişiyor

Kullanıcı deneyimini iyileştirmenin yollarını arayan Chrome, performans ve arayüz değişiklikleri yapıyor. Chrome 82 sürümünü pas geçen geliştiriciler, 83 sürümü ile yola devam etme kararı almıştı. Google Chrome 83 özelliklerini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Son gelen haberlere göre, Google Chrome otomatik doldurma arayüzü değişikliğe uğruyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2020 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2020 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Google Chrome otomatik doldurma arayüzü değişiyor

Yeni arayüz ile birlikte, otomatik doldurma özelliği artık daha kolay bir şekilde kullanılabilecek.

Google Chrome otomatik doldurma arayüzü değişikliğe uğruyor

İnternet üzerinden alışveriş yaparken, adres girerken, kullanıcı adı veya şifrenizi girerken karşınıza çıkan otomatik doldurma seçeneği, oldukça zaman kazandıran bir özellik. Yeni arayüz ile birlikte Chrome, kullanıcıya daha modern bir görünüm sunmayı amaçlıyor.

Eski otomatik doldurma arayüzü.

Önceki arayüzde, otomatik doldurma özelliği giriş yapmak istediğiniz yerin yanında çıkıyordu. Kayıtlı adresiniz, kredi kartınız veya üyeliğiniz varsa, bu ekran ile kolayca işlem yapabiliyordunuz. Fakat, özellikle mobil Chrome kullanıcılarında bu alan ekranı kısıtlıyordu. Yeni özellik, varsayılan olarak geliyor. Bu özellik otomatik olarak gelmediyse, adres çubuğuna "chrome: // flags" yazarak çıkan menüden etkinleştirebilirsiniz.

Yeni otomatik doldurma arayüzü.

Yeni Google Chrome otomatik doldurma arayüzü, eskisinden farklı olarak klavyeye taşındı. Böylece, kullanıcının ekrandaki kısıtlı alan daha fazla işgal edilmeyecek. Adresler, kredi kartları ve kullanıcı şifrelerinin düzenlemesi de yine klavye üzerinden halledilebilir olacak. Kullanıcılar, düzenleme yaparken herhangi bir alan kısıtlamasına uğramayacak.

Facebook veya Twitter gibi sosyal medyalarda birden fazla profiliniz varsa, yine ortaya çıkan harici bir ekran sayesinde istediğiniz profili seçebileceksiniz. Birden fazla hesap kullanan kişiler için kolaylaştırılan yeni arayüz, ilk etapta küçük bir harici ekran olarak çıkıyor. Dilerseniz, bu ekrana tıklayarak büyütebilir ve kullanıcı adlarınızı / şifrelerinizi yönetebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.