Hava Durumu

Google'dan el yıkama hamlesi

Tüm dünya corona virüsü salgını ile mücadeleye devam ederken, virüsten korunma yöntemlerinin başında sık sık elleri yıkamak geliyor. Bu konuya kayıtsız kalmayan internet devi Google hazırladığı doodle ile "el nasıl yıkanmalı?" sorusunun cevabını verirken, Dr. Ignaz Semmelweis'i hatırlamamızı sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2020 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2020 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Google'dan el yıkama hamlesi

Google el yıkama doodle'ı ile karşımızda

Google'ın ana sayfasındaki özelleştirilmiş logoya / doodle'a tıklayan kullanıcılar genellikle arama sonuçlarına yönlendiriliyordu. Ancak, bu kez ellerin nasıl yakınması gerektiğini anlatan bir video ile karşımıza çıkıyor.

Antiseptik prosedürlerin öncüsü olarak bilinen ve tıp dünyasında. "Annelerin kurtarıcısı" lakabıyla tanınan Macar hekim Ignaz Philipp Semmelweis, lohusalık humması insidansı ile doğum kliniklerindeki el yıkama alışkanlıkları arasındaki ilişkiyi keşfetmiştir.

Dr. Ignaz Semmelweis kimdir?

Evet, ilk duyulduğunda kulağa oldukça garip geliyor olsa da el yıkama tıp alanında bile zamanında sürekli uygulanan bir şey değildi. 19. yüzyılın ortalarında, Dr. Semmelweis yeni annelerin çocuk doğumundan kısa bir süre sonra başlayan bilinmeyen hastalıklardan sık sık öldüğünü fark etti.

Semmelweis, doktorların ve diğer sağlık personelinin diğer hastalardaki bakteri ve diğer materyallerin yanlışlıkla bulaşmasını sağlayarak bu kadınları enfekte edebileceğini dile getirdi.

Bu kapsamda 1847 yılında göreve geldiği Avusturya'daki Viyana Genel Hastanesi doğum kliniğindeki tüm personelin hastalar arasında geçiş yaparken ellerini yıkamasını istedi. Teorisi on yıllar boyunca kabul edilmemiş olsa da, el yıkama sayesinde enfeksiyon oranlarının keskin bir şekilde düştüğü görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.