Hava Durumu

Google Drive'dan kullanıcıları sevindiren yenilik!

Günümüzün en popüler bulut depolama çözümlerinden Google Drive artık iPhone ve iPad kullanıcıları için daha güvenli. Google yayınladığı güncelleme ile gizlilik ekranı özelliğini kullanıma sunarak, Face ID ve Touch ID desteği getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2020 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2020 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Google Drive'dan kullanıcıları sevindiren yenilik!

Artık uygulamayı açarken yüz tanıma veya parmak izi okumayı zorunlu hale getirebiliyorsunuz. Bu sayede telefonunuz başkasının eline geçse bile uygulama içerisinde barındırdığınız kişisel dosyalarınıza erişim sağlaması mümkün değil.

Google Drive Face ID ve Touch ID desteğine kavuştu!

Uygulamayı App Store'dan güncelledikten sonra Ayarlar menüsünden Gizlilik Ekranı seçeneğine tıklamak ve bunu aktif etmek yeterli oluyor. Parmak izi veya yüz tanımanın aktif olduğu iPhone veya iPad'inizde 4 farklı seçenek sunuluyor. Hemen seçeneği uygulamadan çıkar çıkmaz, tekrar kimliğinizi doğrulamanızı gerektiriyor. Bu süreyi 10 saniye - 1 dakika - 10 dakika olarak seçebiliyorsunuz.

Aslında bu özellik geçen ay duyurulmuştu. Ancak, bugünden itibaren herkes için kullanılabilir hale geldi. Google, Gizlilik Ekranı özelliği konusunda bir uyarıda bulunuyor. Parmak izi okumayı veya yüz tanımayı etkinleştiriyor olmanız, tamamen güvenli olduğunuz anlamına gelmiyor.

Bildirimler, belirli Siri işlevleri, Dosyalar ve Fotoğraflar uygulaması ile paylaşılan dosyalar ve diğer sistem işlevlerin korunamayabileceği belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.