Hava Durumu

Google Haritalar tasarımı tamamen değişiyor!

Harita uygulamaları arasında en çok tercih edilen uygulama olan Google Haritalar tasarımı için büyük değişikliğe gidiyor. Android ve iOS arayüzünü baştan aşağı değiştirecek olan Google, kullanıcılara daha işlevsel bir tasarım sunmayı amaçlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2020 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2020 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Google Haritalar tasarımı tamamen değişiyor!

Logosunu dahi değiştiren harita uygulaması, uzun zamandır alışılmış olan tasarımını değiştirirken yeni özellikler de kazanacak. Değişiklikler Google Haritaların 15. yılına özel olarak yapılıyor. Google 2005'ten bu yana son kullanıcı odaklı harita çalışmalarına devam ediyor.

Google Haritalar tasarımı tamamen yenileniyor

15 yıldır kullanımda olan Google Haritalar yüz milyonlarca kullanıcının indirdiği bir harita uygulaması. Navigasyon hizmetiyle birlikte dünyanın birçok şehrine ait canlı trafik verilerini sunan uygulama, sokak görüntüleriyle de kullanıcılarına rahat ulaşım imkanı sağlıyor. Yüksek kullanım oranları nedeniyle de sürekli güncellenen uygulamada bu kez büyük tasarım değişikliğine gidildi. Haritalar'ın 15. yılını kutlayan Google, her cihazda geçerli olmak üzere bir çalışma başlattı.

Şu anda kullanımda olan logoyu değiştiren Haritalar, renkli bir raptiye görseline sahip olacak. Daha önce de sokak üzerinde bulunan raptiye uygulamaya logo olarak seçilmişti. Bununla birlikte kullanıcıların özelliklere daha rahat ulaşması için de değişiklikler yapıldı.

Artık uygulama içinde alt kısımda 5 farklı sekme bulunacak. Bunlardan ilki "Explore" yani keşfet sekmesi olacak. Bu sekmede kullanıcının konumuna veya seçtiği yere yakın mekanlar listelenecek. Mekanların türüne göre de filtreleme yapılabilecek. "Compute" yani hesaplama kısmı da kullanıcının ulaşmak istediği noktaya olan mesafeyi ölçecek. Özellikle kullanıcının gözlemlediği noktadaki trafik bilgisi ekranda olacak.

Üçüncü sekme ise "Saved" yani kaydedilenler olacak. Bu sekmeden kullanıcılar daha önce kayıt ettiği yerleri kolaylıkla görüntüleyecek. Daha öncede kaydedilmiş yerleri bulmak daha zordu.

Bir sonraki sekme "Contribute" yani katkı bölümü olacak. Google Haritaların gelişmesindeki en büyük rol olan kullanıcı katkıları, bu noktadan kontrol edilecek. Haritalar, özellikle mekanlar için yapılan puanlama işlemine önem gösteriyor. Belli noktaya kadar katkı sunan kullanıcılar, Google tarafından ödüllendiriliyor.

Son sekmede ise "Updates" yani güncellemeler yer alacak. Bu noktada uygulama hakkında son bilgilere erişilebileceği gibi ilgi uyandıran paylaşımlara da yer verilecek.

Google Haritalar toplu ulaşıma da odaklandı

Bilindiği üzere uygulamada sadece özel araç için seyahat planlaması yapılmıyor. Şehir içi ulaşıma da önem veren Google, uygulama üzerinden toplu taşıma araçlarının yoğunluklarını da paylaşacak. Dileyen kullanıcılara bu araçlar için öneriler sunulacak. Örneğin metroda arka vagonun orta vagona göre daha rahat olması, uygulama üzerinde görüntülenecek.

Ayrıca bazı ülkelerde özel olan uygulamalarına da yer verilecek. Örneğin kadınlara özel araçlar, engelli ulaşımı, güvenlik noktaları vb. Bunlar için kısayollar oluşturan uygulama, kolayca ulaşım imkanı sunacak.

Uygulama yakın bir tarihte güncellenerek yeni özellikleriyle kullanıma sunulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.