Hava Durumu

Google Konum Servisi polisi şaşırttı

Google konum servisi 2019 Mart ayında gerçekleşen ev soygunun şüphelisi olarak tesadüfen oradan geçen bir bisikletliyi polisin radarına soktu. Fitness bilgilerini takip etmek amacıyla Runkeeper uygulamasını kullanan kişi Google konum geçmişi yüzünden zor anlar yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2020 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2020 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Google Konum Servisi polisi şaşırttı

Olay, Google konum geçmişinin, olayı inceleyen polislerle Zachary McCoy'un verilerini paylaşmasıyla meydana geldi. McCoy, çok geçmeden adını temize çıkarsa da bunun için bir dizi avukat tutmak zorunda kaldı.

Google Konum Servisi Polise Veri Sağlıyor

NBC News haberine göre, Google Geofence sistemi son yıllarda bu tarz şüpheli olaylarda kanun birliklerine veri sağlıyor.2018 yılında da benzeri bir olay Jorge Molina isimli kişinin başına gelmişti. Molina, benzer şekilde Arizona'da gerçekleşen bir cinayetin olduğu evin yakınından geçerken Google konum servisinin radarına yakalanmış ve şüpheli listesine girmişti. Daha sonra yeni kanıtların bulunmasıyla adı temize çıkmıştı.

Polis Yanlış Kişiyi Göz Altına Aldı

Bahsi geçen kişilerin suçsuzluğu kanıtlansa da, bu tarz haberler Google konum geçmişi paylaşılan insanlar üzerinde tedirginlik yaratıyor. Şüpheli listesine giren her masum kişinin avukat tutma lüksü olmayacağı da bir gerçek. Bu durum Android 10 ve IOS 3 sürümleriyle geliştirilmeye çalışılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.