Hava Durumu

Google Play Music kapatılıyor: Bir dönemin sonu

Google'ın dijital müzik platformu Google Play Music kapatılıyor. YouTube Music'in aktif hale gelmesiyle birlikte pabucu dama atılan Google Play Music, Ekim'den itibaren kepenk indirecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2020 20:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2020 20:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Google Play Music kapatılıyor: Bir dönemin sonu

Dijital müzik platformları arasındaki rekabet gün geçtikçe daha da kızışıyor. Spotify ipi göğüsleyen isim olurken, Apple Music de Spotify'ın arkasından geliyor. Google ise bu yarışta geri kalmamak için geçtiğimiz aylarda YouTube Music platformunu hayata geçirmişti.

YouTube Music'e odaklanan Google'ın bir sonraki adımı ise Google Play Music'i kapatmak olacak. Şirket, Ekim ayından itibaren bu servisinin kapısına kilit vuracak.

Uygulama, her yerde aynı anda kapatılmayacak. Kademeli olarak kapatılması beklenen Google Play Music, önce Avustralya ve Yeni Zelanda'da hizmet vermeyi kesecek; sonrasında diğer ülkelerle devam edecek.

Peki ya Google Play Music'te müzik parçası satın alanlar ne yapacak? Google'ın Takeout adlı aracı, kullanıcılara Aralık ayına kadar fırsat veriyor ve bu periyotta satın aldıkları müzikleri ve diğer bilgileri YouTube Music veya başka platformlara taşımaları bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.