Hava Durumu

Google siyasi reklamlara yönelik yeniden adım atıyor

Google Ocak ayında ABD Kongre Binası isyanının patlak vermesinden bu yana yürürlükte olan siyasi reklam yasağını sonlandırmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2021 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Google siyasi reklamlara yönelik yeniden adım atıyor

Google, seçimlerle ilgili reklamlara yönelik son yasağını 24 Şubat'ta sona erdirecek. Axios tarafından alınan bir e-postada şirket reklam verenlere, belirli seçilmiş yetkililere, adaylara, siyasi partilere veya oy pusulalarına atıfta bulunanlar da dahil olmak üzere tüm siyasi reklamları Çarşamba günü kabul etmeye başlayacağını duyurdu.

Google 24 Şubat'ta yasağı sonlandırıyor

Hassas etkinlikler politikasına atıfta bulunan Google, Kasım ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonunda sandıklar kapandıktan sonra bu tür reklamları geçici olarak engelledi.

Yasağı 10 Aralık'ta kaldırarak 6 Ocak'taki ABD Kongre Binası saldırısının ardından bir ay sonra 14 Ocak'ta yeniden yürürlüğe koydu.

Sonrasında şirket yanlış bilgilerin yayılmasını yavaşlatma politikasını yürürlüğe aldı. O sırada Engadget'e konuşan bir şirket sözcüsü konuya ilişkin, "Reklamlar olaydan yararlanmak veya yanıltıcı bilgileri güçlendirmek için kullanılabildiğinde, öngörülemeyen 'hassas' olaylarda reklamları düzenli olarak duraklatıyoruz" açıklamasında bulundu.

Ayrıca Google CNBC'ye verdiği demeçte, "seçimlere veya demokratik sürece olan güveni önemli ölçüde zayıflatabilecek bariz şekilde yanlış bilgileri kesinlikle yasaklayan reklam politikalarımızı katı bir şekilde uygulamaya devam edeceğini" belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.