Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Google Translate artık daha yetenekli!

Google Translate yapay zeka anlamında önemli gelişmeleri sunmaya devam ederken, yeni dillerle de çeviri ağını genişletiyor. Yeni diller ve Translate içerisindeki bazı çeviri işlemleri yapılan basın toplantısında şirket sözcüsü tarafından açıklandı. Ayrıca Google Translate yeni dil desteğiyle de Tatar, Türkmen ve Uygur Türklerini sevindirecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2020 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2020 08:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Google Translate artık daha yetenekli!

Google Translate yeni dil desteği Türkleri sevindirecek!

Google Translate uzun süredir yapay zeka konusundaki geliştirmeleriyle gündeme geliyordu. Şirketin en önemli araçlarından biri olan Translate, birçok farklı dilde çeviri yapabilirken maalesef halen bazı hatalarla karşılaşabiliyor. Fakat bugün hem çevirilerle alakalı hem de yeni dil destekleriyle alakalı sevindiren haberler geldi.

Google bugün beş yeni dil için çeviri desteği ekleyerek çevirebildiği toplam dil sayısını 108'e tamamladı. Eklenen yeni diller arasında Kinyarwanda, Odia, Tatar, Türkmen ve Uygur dilleri bulunmakta. Bununla birlikte Google, eklediği bu yeni beş dilin ortak konuşma popülasyonunun dünya çapında yaklaşık 75 milyon kişi olduğunu da vurguladı.

Geçmişte bu dilleri desteklemesiyle ilgili en büyük sorun, Translate'in makine öğrenme modellerini eğitmek için çok sayıda çevrimiçi metin bulamamasıydı. Ancak şirket, son birkaç yıl içerisinde bu konuda da önemli ilerlemeler kaydettiğini bildirdi.

Bir şirket sözcüsü yaptığı açıklamada "Google Translate, web üzerinde bulunan mevcut içeriklerden öğreniyor ve bazı dillerin çok fazla web içeriği olmadığında, sistemin bu diller etkili bir şekilde öğrenmesi zor oluyor." dedi. Ancak, Google'ın makine öğrenim teknolojilerindeki son gelişmeler sayesinde az içerikle de çeviri araçlarını besleyebileceklerini vurguladı.

Şirket, güncellemenin önümüzdeki günlerde Google Translate kullanıcılarının birçoğu için kullanılabilir olacağını bildirdi. Google Translate, bu beş yeni dil için hem metin çevirisini hem de web sitesi çevirisini destekleyecek. Ayrıca Kinyarwanda, Tatar ve Uygur dilleri için sanal klavye de desteklenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.