Hava Durumu

Görevden alınan emniyet görevlileri ile ilgili flaş gelişme

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından Hüseyin Çapkın dahil olmak üzere 38 müdürü görevden alınan İstanbul Emniyeti’nde dün de rüşvet operasyonunda görev aldığı belirtilen yaklaşık 400 polis memurunun görev yerleri değiştirilmeye başlandı. Görevden alınan emniyet mensupları dava açmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2013 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2013 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Görevden alınan emniyet görevlileri ile ilgili flaş gelişme

 24 kişinin tutuklandığı yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü ’nde başlatılan büyük tasfiye devam ediyor. Soruşturmanın hemen ardından Hüseyin Çapkın dahil olmak üzere 38 müdürü görevden alınan İstanbul Emniyeti’nde dün de rüşvet operasyonunda görev aldığı belirtilen yaklaşık 400 polis memurunun görev yerleri değiştirilmeye başlandı.

Zaman Gazetesi'ndeki habere göre, 17 Aralık’ta yapılan operasyona organize, narkotik, kaçakçılık ile mali suçlarla mücadele şube müdürlüklerinde görev yapan polisler katıldı. Söz konusu polislere, görev yeri değişiklikleri bildirilmeye başlandı. Yaklaşık 400 polis, karakollara ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün emrine verildi. Bu memurların yerlerine ise ilçelerde görev yapan meslektaşları atandı. Söz konusu değişikliğin Personel Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiği ifade ediliyor. Kaçakçılık birimlerinde sınırlı sayıda polisin kaldığı, bu memurların da idari bürolarda çalıştıkları belirtiliyor. Şubelerde dinlemeleri yapan teknik bürolarda çalışan bütün memurlar da geçtiğimiz günlerde karakollarda görevlendirilmişti.
 
İKİ İSTİHBARAT MÜDÜRÜ DE GÖREVDEN ALINDI

İstihbarat Şube Müdürlükleri’ndeki tasfiyeler de devam ediyor. Zaman Gazetesi'nin haberinde Ankara Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy'un da görevden alındığı yer aldı. Ancak Ulusoy'un görevden alınanlar arasında yer almadığı ve görevinin başında olduğu öğrenildi. Aydın ve Sakarya, istihbarat şube müdürlerinin görevden alındıkları kaydedildi.

GÖREVDEN ALINAN POLİSLER YARGIYA GİDİYOR

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasından sonra görevden alınan emniyet mensupları dava açmaya hazırlanıyor. Haklarındaki işlemin yetki, sebep ve maksat açısından hukuksuz olduğunu belirten emniyetçiler, görevden alınmalarıyla ilgili işlemin iptali için hafta başında idare mahkemelerine başvuracak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.