Hava Durumu

'Görevimin başındayım'

Yolsuzluk iddialarıyla ilgili ifadesine başvurulmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan ve nöbetçi mahkemece serbest bırakılan Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar yaşananları değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2012 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2012 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Görevimin başındayım'

Tartar, makamında yaptığı basın toplantısında, konuyla kendilerinin direk bir alakası olmadığını ve ülkede sürecin böyle işlediğini ifade etti. Tartar, gözaltında tutulma sürecinden adliyeye getirilmesine kadar polislerin ve adliye çalışanlarının nazik ve meslek ahlak kuralları içersinde davrandığını söyledi. Tutuklanan memurların da bir an evvel serbest kalmasını ümit ettiğini söyleyen Tartar, Orhangazi’nin büyük bir ilçe olduğunu, bu yüzden bazen gözden kaçabilen şeylerin olabileceğini ifade etti.
Belediye Başkanı İsmail Tartar, “Olayın belediye direk bir alakası yok, şirket sahipleri ve yetkilileri ile birlikte belediyeden bazı memurlar ve müdürler gözaltına alındı. Kurumun başkanı olmam hasebiyle benim de ifademe başvuruldu. Dün sabah itibariyle serbest bırakıldım. Arkadaşlarımda bundan sonra daha özenli çalışacaklarına eminim. Kasti bir yanlışlık yapıldığını düşünmüyorum, ancak zaman zaman böyle büyük ilçelerde gözden kaçan hatalar olabiliyor. Tutuklu arkadaşlarında bir an evvel serbest bırakılmalarını ümit ediyorum. Görevimizin başındayız. Belediyede her hizmet yine kanunlar çerçevesinde devam edecektir. Gece boyunca bizi yalnız bırakmayan tüm mesai arkadaşlarıma, Orhangazili hemşerilerime teşekkür ederim. Orhangazi halkının bizden şüphesi olmasın” diye konuştu.

Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar, tutuklu yargılanan daire müdürlerinin yerine vekâleten görev alacak memurların isimlerini söyledi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne Erkan İnce, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne Yavuz İkizmen, Mali İşler Müdürlüğü’ne ise Nazan Canıtez vekalet edecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.