Hava Durumu

Gözaltı dalgası polisten döndü

İstanbul’da savcılığın ikinci bir yolsuzluk operasyonu başlattığı ancak Emniyet’in talimatı yerine getirmediği öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2013 07:35
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2013 07:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gözaltı dalgası polisten döndü

Hükümette istifa depremi yaşanırken, İstanbul’da da ikinci operasyon iddiaları ortalığı karıştırdı. İddiaya göre, İstanbul Terörle Mücadele Kanunu 10. Madde ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın, bazı yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak yeni bir operasyon emri verdi. Aralarında bürokrat ve işadamlarının da bulunduğu 30 isme yönelik olarak düzenlenecek olan operasyonda şüphelilerin yolsuzluk, kara para aklama gibi suçlarla suçlandığı öğrenildi.

Emniyet’le kriz çıktı

Savcı Akkaş operasyon emrini verdikten sonra 2 Nolu Özgürlükler Hakimi Süleyman Karaçöl’den gözaltı ve yakalama kararı aldı. Sabah 09.00 itibariyle belirlenen isimlerin evlerine ve ofislerine düzenlenecek operasyonlarla bu kişilerin gözaltına alınmasını isteyen Savcı Akkaş, bu izinleri de İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdi. Ama operasyon, geçtiğimiz günlerde TMK Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan’ın, İstanbul Emniyet’ine yönelik ‘kendisinden habersiz olarak TMK’dan gelen hiçbir operasyonun yapılmayacağı’ yönündeki talimata takıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, başsavcı vekilinin haberi olmadan operasyonu yapamayacağını bildirdi. Bu saatlerde İstanbul Emniyeti’nde de olağanüstü toplantı yapıldığı öğrenildi.

Bu operasyonla ilgili bilgileri sızdırdıkları iddia edilen bazı isimler hakkında da görev kötüye kullanma, soruşturmanın gizliliğini ihlal ve örgüte yardım gibi suçlamalardan soruşturma başlatıldığı öğrenildi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü dün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne gelerek, Başsavcıvekili Erdoğan ve Savcı Akkaş ile görüştü. Öte yandan öğlen saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın, İstanbul’da TMK kapsamında yeni bir operasyon olduğu iddialarıyla ilgili, “Böyle bir operasyon yok” diye açıklama yapmsı dikkat çekti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.