Hava Durumu

Gözaltına alınan doktorlarla ilgili şok iddia!

Bu sabah Ramada oteli çevresinde meydana gelen olaylarda polisin gözaltına aldığı beyaz önlüklü kişilerin çeşitli suçlardan kayıtlarının olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2013 23:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2013 23:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gözaltına alınan doktorlarla ilgili şok iddia!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ramada otele çevresinde beyaz önlüklü 3 kişini kelepçelenerek gözaltına alınması ve bu kişilerin doktor olduklarıyla ilgili haberlere atıfta bulunarak bir açıklama yaptı. Vali Mutlu twiter mesajında şunları söyledi."Bugün gösterilerde, 3 doktorun yaralılara yardım ettiği için gözaltına alındığı haberleri medyada geniş yer aldı. Sağlık meslek kuruluşları da bu gözaltılar için temaslarda bulundu. Şimdi açıklıyorum! Doktor önlüğü giymiş olup, sağlık yardımı yaptıgı söylenen şahısların Doktorlukla, Sağlıkla hiçbir ilgileri yoktur! Hatta bir tanesinin 7 ayrı hırsızlık suçu bulunmaktadır! "

TABİPLER ODASI'NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak Tabipler Odası da bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"Bu kadar kaotik bir ortamda sağlık hizmetinin sunulduğu yerlerde hekimlerin ve sağlık çalışanlarının arasına çok farklı kişilerin girebildiği, sağlık ortamından yararlanmaya çalıştığı, yer yer “bilgi toplamak” , yer yer “malzemeleri almak” gibi zararlı faaliyetlerde bulunabildiği gözlenmiştir.

Sağlık ortamının güvenilirliğini zedeleyen bu kişilerden ve tutumlardan duyulan rahatsızlığı İstanbul Tabip Odası olarak giderebilmek amacıyla büyük çaba sarf ettik, halen de bu çabamızı sürdürüyoruz.

Bugün Osmanbey’de gözaltına alınan beyaz önlüklü kişilerin hekim olmadıkları ve yukarıda açıklamaya çalıştığımız nitelik taşıdıklarını saptamış bulunuyoruz.

Ancak bu durum bugün itibariyle Tarlabaşında gönüllü hekimlerden Dr. Savaş Çömlek’in ve Hemşireler Nazlıhan Özdamar, şehri Yağcıkara ve Esra Fidan’ın göz altına alındıkları gerçeğini değiştirmemektedir.

Halen İstiklal caddesindeki revirde sağlık hizmeti sunmakta olan hekimlere yönelik baskı da devam etmektedir. Hekim ya da Tıp öğrencisi olmadığı halde Gezi Parkı eylemlerinde yaralananlara sağlık hizmeti sunulan yerlerde bulunan kişilerin buralardan uzaklaştırılmasının sağlanmasını, hekim kimliği olmayanların söz ve eylemlerine itibar edilmemesini rica ediyoruz.

İstanbul’da ve ülkemizin dört bir yanında süren bu özgürlük ve haysiyet mücadelesinde hekim ve tıp öğrencisi olarak büyük emek harcayan yüzlerce meslektaşımıza bir kez daha teşekkür ediyor, katkılarını sürdürmeye davet ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.