Hava Durumu

Grevciler dağılıyor

DİSK ve KESK üyeleri Taksim'e gitmek için toplandı. Saat 16:00 itibariyle Tünel Meydanı'nda toplanan KESK'li grup oturma eylemi başlattı. Şişli'de toplanan DİSK korteji ise Harbiye yönünden Taksim'e çıkmak için uzun bir süre bekledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2013 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2013 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Grevciler dağılıyor

İş bırakma eylemi yapan KESK, Beyoğlu Tünel'de toplandı. Taksim Meydanı'na yürümek isteyen yaklaşık 2 bin kişinin önü polis tarafından kesildi. Kalabalık bunun üzerine oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız dağılmaya başladı.

Ankara'da da işçiler oturma eylemi yaptı..İzmir'de Basmane Meydanı’nda toplanan yaklaşık 10 bin kişi, Konak Meydanı’na yürüyüp hükümete tepkilerini dile getirdi.

Öte yandan Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türkiye’de yaşanan ve diğer ülkelerin de ilgisini çeken kitlesel gösterilerin, çeşitli iktidar uygulamalarının toplumda yarattığı birikimin bir dışa vurumu olduğunu söyledi. Bu ve benzeri toplumsal olaylarda anlama ve diyalog kurma tavrının benimsenmesi gerektiğine dikkat çeken Kumlu, her türlü şiddet, çatışmacı ve dayatmacı üslubun geride bırakılmasının demokrasinin gereği olduğunu vurguladı. Kumlu, istikrarın demokratik katılımcı süreçler geliştirilerek sağlanabileceğinin açık olduğunu ifade etti.

Konfederasyonların üyeleri dağılırken kortejlerde yer alan gruplar yürüyüşe devam kararı verdi. Beyoğlu Tünel ve Osmanbey'de yolları polis tarafından kesilen bu grupların bekleyişi sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.