Hava Durumu

Grip aşısından ölenlerin sayısı artıyor!

Güney Koreli yetkililer, grip aşısı vurdurduktan kısa süre sonra hayatını kaybeden 17 yaşındaki gencin ölümünün aşıyla ilgisinin bulunmadığı bildirdi. Öte yandan ülkede grip aşısıyla bağlantılı olduğu düşünülen ölümlerin sayısı 32'ye yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2020 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2020 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Grip aşısından ölenlerin sayısı artıyor!

Güney Kore Adli Tıp Kurumu, 17 yaşındaki gencin ölümüne, grip aşısının yol açtığı yönünde kanıta rastlanmadığını duyurdu. Güney Kore Başbakanı Chung Sye-kyun da ülke genelinde şüpheli ölümlerin sebebinin grip aşısı olamayacağını belirterek "Şimdiye kadar uzmanlar, aşılarla ölümlerin bağlantılı olma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi ama birçok vatandaşımız endişeli." ifadesini kullandı. Kore Tabipleri Birliği, hükümetin grip aşısı programını ertelemeyi gözden geçirmesi gerektiğini bildirdi.

AŞI PROGRAMI

Bu arada "Güney Kore'de grip aşısıyla bağlantılı olduğu" iddia edilen şüpheli ölümlerin sayısının 32'ye yükseldiği kaydedildi. Güney Kore'de süreceği açıklanan aşı programı çerçevesinde, bugüne dek 13 milyon kişiye aşı yapıldı. Aşı programıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele edilirken kitlesel bir grip salgının önlenmesi amaçlanıyor.

HÜKÜMET: AŞI KAMPANYASI DEVAM EDECEK

Ülkede yaklaşık 19 milyon kişiye grip aşısı yapmayı planlayan Sağlık Bakanlığı, son altı ölüm ile aşı arasında doğrudan bir bağlantı kurulamadığını, bu yüzden de aşı kampanyasına devam edileceğini duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.