Hava Durumu

GTA Online oyuncuları birbirine girdi!

"2019 Hong Kong iade yasa tasarısı protestoları" olarak adlandırılan 2019 Hong Kong protestoları, GTA Online evrenine sıçradı. Oyuncular arasında yaşanan son savaşlar, GTA Online yapımcılarının dikkatini çekti.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2019 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2019 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
GTA Online oyuncuları birbirine girdi!

2019 Hong Kong protestoları sosyal boyuttan sanal boyuta geçti

Çin'e bağlı yarı özerk bir bölge olan Hong Kong, 15 Mart 2019'da başlayan protestolar ile dünya gündemine damgasını vurmuştu. 9 aydır süren protestolar, sokak savaşlarından GTA Online savaşlarına doğru evrildi.

Suçluların iadesi konusunda Çin'in yetkilendirilmesini istemeyen binlerce Hong Kong sakini, GTA Online'da bulunan Çinli oyuncuları hedef alıyor. Ayrıca Hong Konglu protestocuların giyim tarzı da oyuna aktarılmış.

Siyah renkli kıyafetler giyen, gaz maskesi kullanan ve sarı renkli inşaat bareti takan oyuncuları gören Çinli oyuncular, bu kişilerin Hong Konglu olduğunu anlıyor. Sayısı günden güne artan bu oyuncular, diğer kişileri rahat bırakmıyor.

Polisle çatışan, tren istasyonlarını tahrip eden ve benzin istasyonlarını havaya uçuran Hong Kong yanlısı oyuncular, Çin yanlısı oyunculara da saldırıyor. Çinli oyuncular bu saldırıları cevapsız bırakmıyor.

Çevik kuvvet polisleri gibi giyinen Hong Kong karşıtı kişiler, meydana gelen çatışmaları daha da ateşledi. Çin'in Twitter'ı olarak adlandırılan Weibo'da yayımlanan şu mesaj, Hong Konglu kullanıcıları sinirlendirdi:

"Hamam böcekleri GTA sokaklarında bizi öldürmeyi ve bizi yenmeyi arzuladıklarını açıkladı. Bu oyun daha şiddetli bir hale gelebilir. Hazır mısınız?"

GTA Online'ın dağıtımcısı olan Rockstar Games, bu konu hakkında henüz bir yorum yapmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.