Hava Durumu

Gül Kavşağı'na ilave yol ve geçit

'Kesintisiz ulaşım' hedefiyle yatırımlarına devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, şerit daralması sebebiyle trafikte tıkanmalara yol açan Gül Kavşağı'na ilave yol ve geçit yapmak için düğmeye bastı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2017 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2017 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gül Kavşağı'na ilave yol ve geçit

Başkan Altepe, Gül Kavşağı'nda yapılacak düzenlemeler öncesi bölgede incelemelerde bulundu. Şehir içi trafiği rahatlatma ve ulaşılabilir kent oluşturma yönündeki çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirten Başkan Altepe, trafiğin düğümlendiği tüm noktalarda inovatif çözümler ürettiklerini ifade etti. Bursa trafiğini zora sokan noktalarda neşter sayılabilecek düzenlemeleri hizmete aldıklarını, bunlardan biri olan Gül Kavşağı için de düğmeye bastıklarını söyleyen Başkan Altepe, yapılacak düzenlemelerle birlikte kavşakta yaşanan trafik sıkıntısının tarihe karışacağını söyledi.

3 şerit olan Bursa-İzmir karayolunun Gül Kavşağı'na gelindiğinde 2'ye düştüğünü ve bunun da araç akışında boğulmalara neden olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Bursa-İzmir karayolunu rahatlatmak ve 3 şerit olan yolun yine 3 şerit olarak devam etmesini sağlamak için yeni proje çalışması gerçekleştirdik. Projemizde köprünün altını tamamen 3 şeritli gidiş ve dönüş hattı olarak hizmete alıyoruz. Aynı zamanda kesintisiz bağlantılar için yine köprünün altına geçitler planlıyoruz" dedi. Yapılacak düzenlemelerle birlikte artık geçişlerinin de rahatlamış olacağını kaydeden Başkan Altepe, "Ana güzergahtaki 3 şerit kesintiye uğramadan doğrudan geçiş mümkün olacak. Şu anda projeler tamamlanmak üzere. Proje çalışmasının ardından inşaata başlayıp kısa zamanda bu işi bitirmek istiyoruz. Hedefimiz yaz aylarına girmeden sonuca ulaşmak" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.