Hava Durumu

Gül suyunun cilde faydaları nelerdir? Gül suyu ciltte nasıl kullanılır?

Gül suyunun faydaları son yıllarda daha çok konuşulmaya başlandı. Yani gül suyunun cilde faydaları yeni yeni öğreniliyor. Peki gül suyunun cilde faydaları nelerdir? Gül suyu tonik, piyasada bulacağınız toniklerin pek çoğundan daha etkili, şimdilik bunu bilseniz yeter. Gül suyu kullananlar, gül suyunun cildenin faydalarından oldukça memnun. Gül suyunun cilde zararları ise yok gibi bir şey. Peki gül suyu ciltte nasıl kullanılır? İşte ciltte gül suyu kullanmanın püf noktaları!

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2020 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2020 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gül suyunun cilde faydaları nelerdir? Gül suyu ciltte nasıl kullanılır?

Gül suyunun cilde faydaları nelerdir?

Ciltte oluşan kuruluğu giderir.

Cilt sağlığını korur.

Ciltte akne oluşumunu önler.

Egzama gibi cilt hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.

Cildin pH dengesini korur.

Cildi canlandırır ve sakinleştirir.

Ciltte oluşan yara ve kesiklerin tedavisine yardımcı olur.

Cilt hücrelerini yeniler.

Ciltte oluşabilecek ve mevcut olan iltihaplı durumlar ile mücadele eder.

Cildin erken yaşlanmasını engeller.

Gül suyu birçok alkol ve kimyasal madde içeren toniklerin aksine, alkol ve kimyasal madde içermediği için, cildi kurutmaz, hatta nemlendirir.

Her cilt tipi için uygundur.

Düzenli olarak kullanıldığında akne ve sivilce oluşumunu önler.

Egzama ve mantar gibi cilt hastalıklarının neden olduğu kuruluk ve kaşıntıya iyi gelir.

Cildi temizler ve zamanla, yaşlılıkla birlikte cildin sahip olduğu mat görünümü düzeltir, cilde parlaklık kazandırır.

Gül suyu sayesinde cildin tıkanmış ve nefes alamayan üst tabakası temizlenir, gözenekler açılır.

Düzenli kullanımda siyah nokta oluşumu engellenir.

Gül suyu cildin yağ dengesini kurmasına yardımcı olur.

Gül suyu neme ihtiyacı olan cilde nem sağlarken ciltteki fazla yağı da alarak cildin nem dengesini korur.

Kuru ve çatlamaya meyilli ciltler için duştan sonra cilde, aslında tüm vücuda gül suyu ile masaj yapmak önerilir.

Gül suyu vücudun her bölgesinde güvenle kullanılabilir.

Gül suyuyla cilt temizliği

Yarım çay bardağı gül suyu ve 1 çay kaşığı gliserini karıştırın. Ardından pamuk yardımıyla hem yüzünüzü hem de boynunuzu temizleyin. Eğer isterseniz tüm vücudunuzu bu karışımla temizleyebilirsiniz. Bu uygulama cildi temizlemeye yönelik olduğu için sabahları ya da akşamları yapabilirsiniz. Ancak günde bir kez yapılması yeterlidir.

Gül suyuyla makyaj nasıl temizliği

Günlük hafif makyajınızı ya da ağır gece, davet makyajınızı gül suyu ile sağlıklı bir şekilde temizleyebilirisiniz. Göz makyajı ve ağır fondötenler de dahil olmak üzere tüm cildinizi gül suyu ile makyajdan arındırabilirisiniz. Bunun için gül suyunu pamuğa dökerek pamukla cildinizi nazikçe silin.

Tıraş sonrası losyon olarak gül suyu

Erkekler tıraştan sonra cildin tahriş olmasından, kızarmasından, yanmasından şikayet ederler. Pek çok tıraş losyonu da bu soruna çare olmaz hem de içerdiği kimyasallarla cildin doğal dokusunu, pH dengesini bozar. Çünkü tıraş cilt yüzeyinde yanmalara, bazen de tahrişlere neden olabilen bir işlemdir. Bu sorunları ortadan kaldırmak, ciltte ferahlık ve canlılık katmak, bir de cildi beslemek için tıraş sonrasında cilde gül suyu sürmek önerilir.

Gül suyu toniği

Bunun için temizlediğiniz cildinize pamuk yardımıyla gül suyunu uygulamanız yeterlidir. Gül suyu hem mükemmel bir tonik olarak görevini tam anlamıyla yapar hem de mis gibi kokusuyla sizi ruhen, zihnen rahatlatır. Bu uygulamayı geceleri yapmak çok faydalı olur. Çünkü gül kokusu uykuya dalmayı da kolaylaştırır.

Güneş yanıkları için gül suyu

Gül suyunun sadece besleyici değil, koruyucu ve onarıcı etkisi de bulunmaktadır. Uzun süre korumasız bir şekilde güneşe maruz kaldıktan sonra oluşan güneş yanıklarının tedavisinde gül suyu çok etkilidir. Özellikle de yaz aylarında gül suyunu buzdolabında bekletin ve sprey şişesinde saklayın. Bu sayede güneşli yerlerden geldikten sonra cildinize sprey şeklinde gül suyu sıkmak iyi gelecektir, ciltte oluşan güneş yanıkları sakinleşecek, yatışacaktır.

Gül suyu, badem ve bal kürü

2 yemek kaşığı gül suyunu, 5 tane öğütülmüş badem ve 1 çay kaşığı bal ile bir kasenin içerisinde karıştırın. Maskeyi sürmeden önce cildinizin temizliğinden emin olun. Temiz cildinize maskeyi uygulayın ve 30 dakika bekleyin. Sonrasında ılık su ile durulayın. İçeriğinde A,B,C ve D vitamini bulunan gül suyu cilt bakımda oldukça etkili bir silahtır. Bu nedenle gül suyunu hemen hemen her cilt tipine uygulanan bakım kürlerinin içerisinde görmeniz mümkündür.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.