Hava Durumu

Gülçin Ergül'den Hepsi grubu açıklaması

Hepsi grubunun eski solisti Gülçin Ergül, Önceki gün youtube kanalına konuk oldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2020 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2020 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gülçin Ergül'den Hepsi grubu açıklaması

Ünlü şarkıcı müzik sektörü ve özel yaşamına dair bir çok soruyu yanıtladı.

Piyasaya girmek isteyen genç yeteneklere nasıl bir önerin olur?

"Aslında dışarıdan çok kolay görünüyor ama müzik sektöründe şu anda rekabet daha fazla. Her şey dijital platformda dönüyor ve eskiden ünlü olmak daha kolaydı. Onlara önerim kalplerinin sesini dinlemeleri ve ona göre hareket etmeleri. Artık başarıyı tıklama sayısıyla ölçmeye başladılar. Bence bu çok yanlış, başarılı olmak tıklama sayısının yükselmesi değil. Çünkü çoğu zaman hile de yapılabiliyor. Ya da ilgi çekici olduğu için izleniyor ve çok ilgi çekmek başarılı olunduğu anlamına gelmiyor. Yani izlenmeyle başarının bağlantısı sorgulanmalı dinleyici tarafından ama sorgulanmıyor. Ne kadar tıklandıysa o kadar başarılıdır gibi bir algı oluşuyor ve bence bu yanlış.

Ben kendi başarımı bunlarla ölçmüyorum. Biliyorum ki Jazz söylediğiniz zaman ya da insanların Türkiye'de çok ilgi göstermediği bir müzik yaptığınız zaman alıcısının çok az olduğunu biliyorum ama her zaman böyle olmuyor. Repertuarımı çok genişlettim ve farklı tarzlarda söylüyorum. Dinleyiciyi mutlu ediyor bu ama farklı tarzda söylediğim işlerin kaliteli olduğunu biliyorum. Getirisi az olsa bile ben daha tatmin edici buluyorum. Bu benim seçimim diyelim ama maalesef biz erik dalı söyleyince daha çok seviliyor."

Hepsi grubundan ayrıldıktan sonra da çizgini hiç bozmadın. Nelere dikkat ettin?

"Müzikal anlamda hep farklı şeyler denemeye çalışıyorum ama duruş bakımından diyorsan o benim kişiliğimle alakalı bir şey galiba. Kendimi olduğum gibi yansıtmaya çalışıyorum. Çizgimi o yüzden koruduğumu ve samimiyetin önemli olduğunu düşünüyorum. Gruptan tek başıma müzik yapmak için ayrılmamıştım başka nedenlerim vardı. Kendimi aramak benim için hiç bitmeyen bir süreç. Yeni çıkacak olan albümümde kendimi bulmak konusunda başarılı olacağımı düşünüyorum. Çünkü araştırıyorum kendimi ve kendimle, yorumumla alakalı değişmeyen şeyler var. Tarzımın bir yapıştırıcısı olarak var oluyor vokaldeki o değişmeyen tarzım. Tarzım ve güncel trendler birleşerek güzel bir dünya müziği albümü yapıyoruz.

2 tane albümüm çıkacak aynı anda. Bu aslında şimdi ilk defa açıkladığım bir şey. Bir tanesi ingilizce bir tanesi türkçe şarkılardan oluşacak. İkisinin marketi farklı olduğu için aynı albümde olmamasına karar verdik. Ayrı iki albüm aynı anda çıkacak, son derece değişik bir albüm olacak. Trendlere uyan dünyayı takip eden güzel bir albüm geliyor."

Müzik dünyasında kadınlar mı daha şanslı erkekler mi?

"Kadınlar duygularını daha çok belli ediyorlar. Erkek sanatçıların konserlerinde daha çok çığlık atılıyor. Bu anlamda erkekler biraz şanslı.

Ayrıca kadınlar biraz zorluk çekiyor da olabilir."

Bu piyasanın en sinir olduğun tarafı ne?

"Hep tekdüze işlerin çıkması ve trendlerin bu işler olması. Artık çeşitliliğe ihtiyacımız var. Herkes 90'ları dinlemekten bir hal oldu. Yeni çıkanların hepsi birbirine benziyor, sanatçılar biraz daha özgür ve özgün olmalı bence.

Hepsi grubuyla grup olarak arkadaşlığımız devam ediyor. Ama daha öncede belirttiğimiz gibi herhangi bir çalışma yapmayacağız müzik anlamında. Zaten herkes kendi hayatında kendi başarısına ulaşmış durumda ve herkes birbirini destekliyor bence bu çok güzel bir durum."

Evlilik hakkında ne düşünüyorsun ?

"Daha önce düşündüğüm zamanlar oldu ama şuan düşünmüyorum. Yani şu an evlenmek gibi bir kararım yok zaten bir adayım da yok. O yüzden aday yokken de böyle bir şey konuşmama gerek de yok"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.