Hava Durumu

Güney Kore Devlet Başkanı'ndan Türkçe mesaj jesti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Seul ziyaretinin ardından Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'den Türkçe mesaj jesti geldi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2018 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2018 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Güney Kore Devlet Başkanı'ndan Türkçe mesaj jesti!

Moon bugün Türkçe olarak yazdığı Twitter mesajında Türkiye ile Güney Kore'nin kardeş ülkeler olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sağlık dilediklerini iletti.

Moon @moonriver365 isimli resmi hesabında yayınladığı mesajında "Devlet ziyareti yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile güzel bir görüşme yaptım. Türkiye ve Kore birbirinden uzakta olsa da yakın duygular paylaşan 'Kardeş Ülke'lerdir. İki 'Kardeş Ülke'nin ebedi gelişimini umar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sağlık dilerim. @RT_Erdogan " ifadesini kullandı.

Öte yandan Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Nusretiye Camii Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın açıklamaları:

Nusretiye Camii tepeden tırnağa elden geçirilmiştir.

Sultan 2. Mahmud tarafından 1823-1826 yılları arasında Krikor Amira Balyan'a yaptırılan Nusretiye Camii'nin 2012'de başlayan restorasyon çalışmalarında da sona gelindi.

Nusretiye Camii'nde yapılan kapsamlı restorasyon çalışmalarında, yapı genelinde yapılan araştırma raspaları neticesinde en nitelikli olan kalem işi tezyinatlara harim bölümünde rastlandı.

Üç kat olarak yapılan araştırma raspaları sonucu ortaya çıkarılan ve cami ile yaşıt olan 1826 yılı kalem işlerinin yüzde 70 kadarına sağlam olarak ulaşıldı.

MISIR ÇARŞISI YENİ YÜZÜNE KAVUŞTU

Sultan 3. Murad'ın eşi ve 3. Mehmet'in annesi Valide Safiye Sultan'ın isteği üzerine 1597'de temeli atılan ve 60 yıl sonra 1663'te tamamlanan Mısır Çarşısı'nın, 2013'te başlayan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışması kapsamında Mısır Çarşısı'nın dış cephe ve iç mekan koridorlarının kutu profilleri ile çelik konstrüksiyonu tamamlanarak, platform yapıldı.

Dua Meydanı mahallinde bulunan kiracılar tahliye edildikten sonra muhdes ekler sökülüp, meydanda bulunan Dua Kürsüsü'nde araştırma raspası yapıldı. Boya altından orijinal kalem işleri ortaya çıkarılarak, kürsünün konservasyon çalışmaları gerçekleştirildi.

Ayrıca dua kürsüsünün mimari ve kalem işi tezyinat, rölöve, restorasyon, restitüsyon projeleri hazırlanıp, Anıtlar Kurulu'na teslim edildi. Mısır Çarşısı'nın iç mekan onarımları yapılırken, çarşının tonozları üzerindeki betonarme tabaka kırılarak alındı ve yerine ahşap çatı yapılarak üzeri kurşunla kaplandı. Öte yandan üst örtüde bulunan tonoz ve kubbelerin sıva ve kurşun örtü imalatları tamamlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.