Hava Durumu

Gürcistan'la stratejik müttefik ülkeyiz

Başbakan Yardımcısı Arınç, önemli projelere imza atan Türkiye ile Gürcistan'ın stratejik müttefik iki ülke haline geldiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2012 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2012 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Gürcistan'la stratejik müttefik ülkeyiz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Levent Murat Burhan, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Ali Fuat Bilkan ile Gürcistan Başbakanı Nika Gilauri'yi ziyaret etti.
Gürcistan Başbakanı Gilauri, heyetler arası görüşmede, "Türkiye, Gürcistan'ın en büyük ticari ortağıdır, Gürcistan'ın en büyük yatırımcısıdır ve Gürcistan'a gelen turistlerin büyük kısmı Türkiye'den geliyor. Bu bağlamda ekonomik açıdan Türkiye, Gürcistan için çok çok önemli olmaktadır. Ziyaretinizin, Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin daha da pekişmesine vesile olacağından eminim" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın selamını iletti
Başbakan Yardımcısı Arınç da Gürcistan Başbakanı Gilauri'nin Türkiye ile ilgili sözlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ''Bu nazik sözleriniz için çok teşekkür ediyorum'' dedi.
''Türkiye'den değerli heyetle geliyoruz'' diyen Arınç, ''Sayın Başbakanımızın da selamlarını ayrıca iletmek istiyorum. Bildiğiniz gibi İstanbul'da iki ayrı önemli toplantı var. Komşu ülkelerin, bazı ülkelerin devlet başkanları, İstanbul'da toplandı. Sizin de ifade ettiğiniz gibi Türkiye-Gürcistan, iki dost ve komşu ülkedir'' diye konuştu.

Stratejik müttefik iki ülkeyiz
Arınç, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Levent Murat Burhan tarafından Büyükelçilik Rezidansı'nda verilen yemekte yaptığı konuşmada da Türkiye ile Gürcistan'ın diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 20. yılı olduğunu belirterek, ''Bugün hükümetler arasında, ilişkilerimiz fevkalade güzeldir'' dedi.
Bülent Arınç, Bakü-Tiflis-Kars demiryolları ve diğer alanlarda yürütülen projelerin Türkiye ile Gürcistan'ı stratejik müttefik iki ülke haline getirdiğini belirtti.

Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü kabul ediyoruz
Arınç, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında da "Türkiye'nin, devlet olarak kesin kararı şudur ki, biz Türkiye'nin Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü, siyasi egemenliğini baştan beri kabul ediyoruz. Gürcistan'ın bu egemenliğini mutlaka kullanması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.