Hava Durumu

Güreşte çıta yükseldi

Federasyon Başkanı Musa Aydın, "Sporda en büyük hedef olimpiyatlardır. Rio'da kazanılan 8 madalyadan 5'i güreşten geldi. Tokyo'da daha fazla madalya kazanmak hedefiyle çıtamızı yükselttik" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Güreşte çıta yükseldi

Tolga ÖZTAŞ'ın haberi

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, son yıllarda güreş sporundaki gelişmeler ve Avrupa Şampiyonası'nda kazanılan tarihi başarının değerlendirmesi için Bursa'da basın toplantısı düzenledi. Almira Hotel'de düzenlenen toplantıya Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü ve Güreş Federasyonu Etik Kurulu Üyesi Arif Kandemir ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de katıldı. Organizasyonda birçok konuya değinen Aydın şunları söyledi;

MARŞI EZBERLETTİLER

"2016 Rio'da ülkemizin kazandığı 8 madalyanın 5'ini güreşte kazandık. Avrupa Şampiyonası'nda 5 kez İstiklal Marşımızı okutarak Avrupa'ya İstiklal Marşımızı ezberlettik. Sporcularımızı küçük yaşta çok çalıştırıyoruz. Yıldızlarda, gençlerde sporcularımızı yok ediyoruz. Kilo düşüren antrenörlerimize ceza vereceğiz. Ağır sıkletimizde 3-4 tane daha Taha olacak. Sporda en büyük hedef olimpiyatlardır. Çıtayı yükselttik. Tokyo'da da madalyaları çoğaltmaya çalışacağız."

BURSA GÜREŞİN ALTYAPISI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise, "Federasyonumuzun başında da Bursalı bir ağabeyimizin bulunması ve başarılar elde etmesi bizi mutlu ediyor. Bu başarılar Türk milletini büyük sevince boğuyor. Bu başarı Bursa'nın ve ülkemizin başarısıdır. 18 yıl sonra, 68 yıl sonra alınan başarılar tarihi başarılardır. Bursa'da güreşin altyapısı için yıllardan beri çalışma içerisindeyiz" diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.