Hava Durumu

Gürsel Tekin hakkında flaş karar

Suadiye’de bir işletmeye verilen ruhsat işi nedeniyle ‘Resmi belgede sahtecilik’ten 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan CHP’li Gürsel Tekin’in cezası Yargıtay’ca bozuldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2013 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2013 10:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gürsel Tekin hakkında flaş karar

Suadiye’de bir işletmeye verilen ruhsat işi nedeniyle ‘Resmi belgede sahtecilik’ten 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan CHP’li Gürsel Tekin’in cezası Yargıtay’ca bozuldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Suadiye’deki bir sinemanın bulunduğu binaya verilen işletme ruhsatı nedeniyle Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 2009 yılında 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Tekin’in karara itiraz etmesi üzerine dosya temyiz için Yargıtay 11. Ceza Dairesi’ne gönderildi. 2011 genel seçimlerinde Tekin’in milletvekili adayı olmasıyla da gözler Yargıtay’daki dosyaya çevrilmişti. Milletvekili olmaya hak kazanan Tekin hakkında “resmi belgede sahtecilik” suçundan verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezası 3 yılı aşan Yargıtay süreci sonunda bozuldu.

EKSİK KOVUŞTURMA

Dosyayı inceleyen Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Aydın Çayan, hazırladığı tebliğnamede, 2 gerekçeyle bozma talep etti. Dava konusu olayda hakkında “Görevi kötüye kullanmak” suçlamasıyla iddianame düzenlenen Tekin’in, dava sürecinde “resmi belgede sahtecilik”ten yargılandığına dikkati çeken Çayan, iddianame dışına çıkılmasının mümkün olmadığını belirtti. Çayan ayrıca, Tekin’in görevi gereği belediyenin ilgili müdürlüklerinin hazırladığı belgeleri imzaladığını da vurgulayarak, sanığın ruhsat tanzim etme şartları bulunmadığını bildiği halde belediyenin ilgili birimlerini etkileyerek veya onların bilgileri olmaksızın ruhsat verdiğine ilişkin kesin ve açık kanıtlar gösterilmeden ve eksik kovuşturma sonucu cezalandırıldığını kaydetti.

VEKİL YARGILANAMAZ

Tebliğnamenin ulaştığı Yargıtay 11. Ceza Dairesi de 27 Haziran 2013 tarihinde oy birliğiyle aldığı bozma kararında, sanık müdafii ve Cumhuriyet Savcısı’nın temyiz itirazlarının yerinde görülmüş olduğuna dikkat çekti. Kararda, resmi belgede sahtecilik suçundan hakkında kamu davası açılan Tekin’in milletvekili genel seçiminde İstanbul milletvekili seçildiği ve halen bu sıfatının devam ettiğine de vurgu yapılarak, Anayasa’daki “milletvekilinin Meclis kararı olmadıkça yargılanamayacağı”na ilişkin hükme de yer verildi. Milletvekilliği süresince zamanaşımının işlemeyeceği de hatırlatılan kararda, CMK uyarınca yargılamanın durdurulmasına da hükmedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.