Hava Durumu

Gürsu-Gemlik yolunun kalitesi artıyor 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu Dışkaya’daki TOKİ konutlarında oturan vatandaşların ulaşım meselesine çözüm getirmek için Gürsu ve Gemlik’i birbirine bağlayan ve 11 mahallenin kullandığı 10 kilometrelik yolda genişletme çalışması başlattı. 

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Gürsu-Gemlik yolunun kalitesi artıyor 
Bursa’nın her alanda ulaşılabilir kent olması hedefiyle raylı sistem yatırımları, köprü ve kavşak düzenleme, yeni yol ve yol genişletme çalışmalarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi bütün ilçelerdeki yol kalitesinin de en üst seviyeye çıkarılması çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Gürsu ilçesinde de Dışkaya TOKİ konutlarında oturan vatandaşların ilçe merkezi ile bağlantısını sağlayan yolun dar olması ve özellikle kar yağışı sonrası yaşanan sıkıntının çözüme kavuşturulması için çalışmalara start verildi. Dışkaya’nın Gürsu merkeze bağlantısının yanında Dışkaya, İpekyolu, Ericek, Fındıcak, Şükriye, Fevziye, Hamidiye, Katırlı, Muratoba, Umurbey ve Engürücük Mahalleleri’nin de kullandığı 10 kilometrelik yolda genişletme çalışması başlarken, böylelikle Gürsu’nun Gemlik ile bağlantısını sağlayan yoldaki kalite de artmış olacak.

Artık sıkıntı yaşanmayacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ile birlikte Dışkaya yolunda devam eden genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Bursa’nın daha yaşanabilir, sağlıklı ve ulaşılabilir bir şehir olması hedefiyle merkezin yanı sıra ilçelerde de önemli yatırımlarını hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Altepe, Dışkaya TOKİ konutlarında oturan vatandaşların en büyük talebinin ulaşım sorunu olduğunu hatırlatarak, bu sorunun çözümü için de düğmeye bastıklarını söyledi. Bölge halkının farklı iki güzergah oluşturulması yönünde talepleri olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, bu güzergahlardan birinin arkeolojik sit alanında olması nedeniyle Orman teşkilatı tarafından uygun bulunmadığını, diğer alternatifin de yüksek eğim ve yatırım maliyetleri yüzünden uygulanabilir olmadığını belirtti.

Yapılan incelemeler sonucunda en uygulanabilir yöntemin mevcut yolun genişletilmesi olarak belirlendiğini dile getiren Başkan Altepe, “Çalışmalara hemen başladık. Gürsu merkez ile İpekyolu Mahallesi arasında 1,5 kilometrelik bölümde çalışma yapıldı. Dışkaya’dan Engürücük’e kadar uzanan ve 11 mahallenin kullandığı 10 kilometrelik yol genişletilecek ve yolun kalitesi artacak. Kış aylarında yaşanan sıkıntılar ve daralmalar artık yaşanmayacak” diye konuştu.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da bu yolda özellikle kış aylarında büyük sorunlar yaşandığını belirterek, “TOKİ’de oturan vatandaşlarımızın işe geliş gidişlerinde sık kullandıkları bu yoldaki sorun genişletme çalışması ile ortadan kalkacak. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.