Hava Durumu

Guterres'ten, "2021'i şifa yılı yapalım" çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, yeni yılın umut getirmesini diledi ve "2021 yılını şifa yılı yapalım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2020 08:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2020 08:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Guterres'ten, "2021'i şifa yılı yapalım" çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, trajedi ve gözyaşı ile geçen bir yılın ardından 2021'de umut ışıkları göründüğünü belirterek, "Hep birlikte doğa ile barışıp iklim kriziyle mücadele edelim, Kovid-19'u yenelim ve 2021'i şifa yılı yapalım" dedi. Guterres yeni yıl mesajında tüm dünyada herkesin "hayatını alt üst eden ve acı getiren" COVID-19 salgının ardından 2021'in umut getirmesi temennisinde bulundu.

Salgının beraberinde getirdiği yoksulluk, eşitsizlik, açlık ve şiddete karşı insanların birbirlerine yardım eli uzattığına dikkati çeken Guterres, birlik beraberlik ve dayanışma ile umut ışıklarının dünyanın her yerine ulaşacağını söyledi. Guterres, "Hep birlikte doğa ile barışıp iklim kriziyle mücadele edelim, Kovid-19'u yenelim ve 2021'i şifa yılı yapalım. Ölümcül bir virüsten kurtulalım, bozuk ekonomileri ve toplumları iyileştirelim, bölünmüşlüğü iyileştirelim ve gezegeni iyileştirmeye başlayalım" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.