Hava Durumu

Güvenlik yoksa iş de yok

TBMM'de onaylanan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nı değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, düzenlemenin önleyici özelliği olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2012 08:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2012 08:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Güvenlik yoksa iş de yok
 İş Sağlığı ve Güvenliği Tasarısı önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilerek hayata geçti. Çeşitli temaslarda bulunmak için Bursa'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nı değerlendirdi. Yeni yasa ile birlikte işyerinde hayati tehlike hisseden çalışanın gerekli tedbirler alınana kadar, işten kaçınabileceğini aktaran Çelik, ciddi ve yakın tehlikenin önlenemez olduğu durumlarda ise çalışanın işyerini veya tehlikeli bölgeyi terk ederek güvenli yere gidebileceğini söyledi.


ÖNLEYİCİ ÖZELLİĞİ VAR

Yıllar sonra da olsa bu düzenlemenin yapılmış olmasının mutluluk verici olduğunu dile getiren Çelik, "Türkiye müstakil bir sağlık iş güvenliği yasasasına kavuştu. Yasaya bütün olarak baktığımızda önleyici bir özellik taşıyor. İşyerlerini az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli diye üç gruba ayırıyor.Bunlara karşı iş sağlığı ve iş güvenliği uzmanlarının bizzat yönlendirilerek, sorunun başlamadan, kazanın önlenmesini, eğer bir kaza olduysa gerçekten kaza kapsamında iş bırakmayı yeğleyen bir yasal düzenleme" ifadelerini kullandı.

İŞ İLİŞKİLERİ TBMM'DE
Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısı'nın da pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na sunulacağını ifade eden Çelik, işci ve işveren temsilcileriyle bir araya geldiklerini ve uzlaşıyla masadan kalktıklarını söyledi.Tasarının meclisin gündeminde dördüncü sırada oldduğunu aktaran Çelik, yasayı meclis tatile girmeden çıkarmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.