Hava Durumu

Güzergahı belli oldu

Çanakkale Boğazı'nda yapılması planlanan "Çanakkale geçiş köprüsü" için güzergah noktaları netleşti.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2013 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2013 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Güzergahı belli oldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Anadolu Hisarı'ndaki kıyı Emniyeti Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası'nın tanıtım toplantısına katıldı.

KÖPRÜ GÜZERGAHI BELLİ OLDU

Program sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldırım, Çanakkale geçiş köprüsü hakkında bilgi verdi. Yıldırım, "Çanakkale geçişiyle ilgili 'Çanakkale geçilmez' ifadesi bugünlere ulaşımda da gelmişti. Oraya çok ciddi destek verdik. Özel kanun çıkardık, yeni gemiler alıp yakıt teşviği verdik. Özellikle Bayram günlerinde bir yoğunluk yaşanıyordu. 2023 yılı hedeflerinde Çanakkale geçiş köprüsü de var. Bunun projesini yaptık. Detaylı proje çalışması yapılıyor. Güzergah belirlendi. Önümüzdeki yıllarda gündemimize gelecek." ifadelerini kullandı.

150 YILLIK PROJE GERÇEKLEŞECEK

Marmaray Projesi'nin 29 Ekim'de açılacağını belirten Yıldırım, "Ankara – İstanbul hızlı tren, Marmaray ve Ankara metroları. 3 büyük projenin aynı gün açılması gibi bir şey olamaz tarihi belli olan Marmaray'dır. İnşallah 29 Ekim'de açıyoruz. 150 yıllık projeyi gerçekleştiriyoruz, bu kesin. Ankara- İstanbul hızlı treni ve Ankara metroları 29 Ekim'de bittiğinde o gün açmayacağız. Bitmediğinden dolayı değil, ayrı bir etkinlik olmasını istediğimiz için başka bir gün açacağız." şeklinde konuştu.

ÖLÜMLÜ KAZALARDA AZALMA OLDU

Ramazan Bayramı'nda trafik kazaları sonucu ölümlerin azaldığına değinen Yıldırım, "Bu bayramda ölümlü trafik kazalarında yüzde 17 buçuk azalma oldu. 5 gün boyunca 86 vatandaşımızı kaybettik. Trafiğin bir kat daha artmasına rağmen. Bu vatandaşlarımızın 56'sı şehirlerarası yollarda, diğerleri de şehiriçi yollarda hayatını kaybetmiş." diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.