Hava Durumu

Habur Gümrük Kapısındaki hareketlilik ihracatçıları sevindirdi

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tedbirlerin yoğunlaştığı Habur Gümrük Kapısı'nda TIR geçişlerinin arttığını belirterek, alınan önlemlere harfiyen uyarak ihracatı sürdürmeye devam edeceklerini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2020 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2020 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Habur Gümrük Kapısındaki hareketlilik ihracatçıları sevindirdi

Altunkaya, yazılı açıklamasında, Ticaret Bakanlığı, Uluslararası Nakliyeciler Derneği ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nin (GAİB) iş birliğiyle oluşturulan tampon bölgede geçişlerin temassız şekilde "konteyner, dorse ve şoför" değişimi yapılarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a teşekkür eden Altunkaya, son alınan bilgilere göre günlük TIR geçiş sayısının 1500'e çıkarak önceki dönemlerdeki TIR geçiş sayısına yaklaştığını vurguladı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden en fazla ihracatın Orta Doğu ülkelerine gerçekleştirildiğine dikkati çeken Altunkaya, "Ülke bazında da Irak pazarı gerek bölge için gerekse Türkiye için hayati önem taşıyor. Irak birçok sektör için önemli bir pazar. Ocak-mart döneminde bu ülkeye bölgemizden 168 milyon 416 bin dolarlık sektörel ihracat gerçekleştirdik. Dünya genelinde yaşanan salgın elbette birçok ülkeye olduğu gibi Irak'a olan ihracatımızda da gerileme yaşanmasına neden oldu. Ancak alınan önlemler sonucu karşılıklı tır geçişlerinin sağlanması özellikle gıda sektörümüzün bölgede oluşturduğu payı korumasında önemli rol oynamıştır. Bundan sonraki süreçte de salgına karşı alınan önlemlere harfiyen uyarak ihracatımızı sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.