Hava Durumu

Habur karşısında büyük patlama

Habur Gümrük Kapısı'nın karşısında bulunan Kuzey Irak'ın Zaho kentinde 'Irak Oil' e ait petrol deposunda patlama meydana geldi

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2013 22:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2013 22:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Habur karşısında büyük patlama

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nin karşısında bulunan Kuzey Irak'ın Zaho kentinde bulunan yakıt deposunda akşam saatlerinde meydana gelen patlama nedeniyle yangın çıktı. Şırnak'ın Silopi İlçesi'nden de görülen yangına müdahale için Silopi Belediyesi'ne ait itfaiye araçları, Zaho'ya gitti.

Silopi İlçesi yakınlarında bulunan Habur Gümrük Kapısı'nın karşısında bulunan Kuzey Irak'ın Zaho kentinde, Irakoil'in yakıt deposunda saat 18.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Silopi'den de duyulan patlama sesinden sonra yakıt deposunda büyük bir yangın çıktığı öğrenildi. Silopi'den çıplak gözle görülen yangın söndürme çalışmalarına katılmak üzere Silopi Belediyesi'ne ait itafiye araçları da Zaho kentine geçti. Patlama ve yangın sonrası ölü yaralı sayısı konusunda henüz bilgi alınamadı. Alevleri söndürme çalışmaları devam ediyor.

PATLAMADA ÖLÜLERİN OLDUĞU BİLDİRİLDİ

Zaho'daki Irak Oil adlı Irak firmanın 3 yakıt deposunda çıkan yangının devam ettiği ve patlama sonucunda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. 3 dolum tesisi, rafineri ve tüp dolumun yapıldığı Irak Oil tesisindeki yagının büyüklüğü nedeniyle itfaiye ekiplerinin henüz müdahale edemediği kaydedildi. Türk şoförlerinin Irak'taki dolum tesislerinde çıkan yangın hakkında bilgi veren Haber Avak, DHA'ya yaptığı açıklamada, 6 kişinin patlamada öldüğü bilgisini verdi. Yetkililer, yangının halen devam ettiğini ve itfaiye ekiplerinin müdahale edemediğini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.