Hava Durumu

Hadlerini bildirmekten kaçınmayız

Erdoğan, ''Halkı nezdinde meşruiyetini yitirmiş çete devletlerine ve Türkiye'nin büyüklüğünü test etmeye kalkanlara hadlerini bildirmekten asla kaçınmayız'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2012 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2012 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Hadlerini bildirmekten kaçınmayız
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TAI TUSAŞ Havacılık ve Uzay Günü dolayısıyla Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Tesisleri'nde, ''Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı'' HÜRKUŞ'un hangardan çıkarılış törenine katıldı.
Erdoğan, buradaki konuşmasında, savunma kavramının altını özellikle çizmek istediğini belirterek, ''Biz Türkiye olarak, Türk milleti olarak saldırı niyetinde değiliz. Biz, barışı korumak, istiklalimizi korumak, Türkiye'ye, birlik ve bütünlüğümüze yönelik her tehdidi bertaraf etmek için, yani savunma için yatırım yapıyoruz'' dedi.
Türkiye'nin hiçbir ülkenin topraklarında asla ve asla gözü olmadığını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin hiçbir ülkeye hasmane tutum sergilemediğini, hiçbir ülkenin güvenliğini asla ve asla tehdit etmediğini kaydetti.


Asla tereddüt etmeyiz

Türkiye'nin başta komşuları olmak üzere dünyanın her ülkesinin kendisinden emin olacağı bir devlet olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
''Ancak bize yönelik hasmane tutumlara, bize yönelik saldırılara, tehditlere karşı da var olan gücümüzle aynı zamanda tarihimizden aldığımız güç ve ilhamla en sert şekilde karşılık verir, gerekeni yapmakta asla tereddüt etmeyiz. Biz her türlü terör örgütüne, illegal yapılanmaya, çeteye karşı amansız mücadele vermekten vermekte olan bir devletiz. Halkı nezdinde meşruiyetini yitirmiş çete devletlerine, halkına devlet terörü uygulayanlara ve Türkiye'nin büyüklüğünü test etmeye kalkanlara da hadlerini bildirmekten asla kaçınmayız.''


''Büyük devletlerin düşmanları olur''

Büyük devletlerin, büyüyen ve etkili bir güç haline gelen devletlerin hasımları, kıskananları, çekemeyenleri olacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, ''Uçağımıza, gemimize, askerimize, polisimize zaman zaman bayrağımıza yönelik alçakça saldırıları, dış politikada bir zaaf olarak görenler büyük devlet vizyonundan yoksun olanlardır'' dedi.


Dünyanın en güçlü ordularından

HÜRKUŞ uçağının yüksek akrobasi yeteneklerine sahip, gerektiğinde silahlandırma dahil çok maksatlı kullanım alanı olan bir araç olduğunu anlatan Erdoğan, ''Türk Silahlı Kuvvetleri, dünyanın en eski, en tecrübeli ve en güçlü ordularından biri. Şu anda hükümet olarak savunma sanayine yaptığımız büyük yatırımlarla elde ettiğimiz başarılar, dünyada artık savunma sanayinde de güçlü bir konuma yükseldiğimizin ifadesidir. Dünyanın en güçlü ordularından birini biz, artık kendi yerli imalatımızla, kendi teknisyenlerimizle, kendi mühendislerimizle ve onların ortaya koyduğu eserlerle inşallah teçhiz ediyoruz'' diye konuştu.


Kokpitten mesaj

Erdoğan, yaptığı konuşmanın ardından, hangardan çıkarılan ''Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı'' HÜRKUŞ'un başına geldi. Burada pilot montu giyen Erdoğan, uçağa binerek poz verdi. Erdoğan, kokpitte uçakla ilgili olarak, ''gayet güzel, gayet modern'' dedi.
Daha sonra kokpitten inen Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte basın mensuplarına poz verdi.


Sizin kadar duyguluyum

Erdoğan, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, HÜRKUŞ ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, ''Türkiye artık kendi özgün tasarımıyla uçağını üretmenin şu anda mutluluğu içerisinde. Bu uçağımızla birlikte ilk adımı atmış oluyoruz. Artık Türkiye savunma sanayinde çok önemli projelerini hayata geçiriyor'' dedi.
Erdoğan, törende duygulanıp duygulanmadığına ilişkin soruya, ''Aynen kendinize de sormanız gereken bir soru. Ben inanıyorum ki en az sizin kadar ben de duygulandım'' yanıtını verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.