Hava Durumu

Hafter'i korku bastı!

Libya'nın büyük bir bölümünü kontrol altında tutan General Halife Hafter'in iki günlük Mısır ziyareti sırasında, Darbeci Abdulfettah el Sisi ile görüşerek askeri destek istediği iddia edildi. Hafter'in Sisi'ye "Türk askeri Libya'ya ulaştığında, savaş sona erecek ve Türk askerlerini sınırınızda bulacaksınız" dediği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2020 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2020 19:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hafter'i korku bastı!

Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Türkiye'den askeri destek istemesinin ardından Darbeci General Halife Hafter, Mısır'ın darbeci lideri Abdulfettah el Sisi ile görüştü.

TÜRK ASKERİNİN GELİŞİNİ ENGELLEMEK İÇİN GİRİŞİMLERE BAŞLADI

Arap basınında çıkan haberlere göre, Hafter, Mısır'dan askeri destek gelmesi halinde Trablus'u saatler içinde alabileceklerini söyledi. General Hafter Mısır liderinden ayrıca, Türk birliklerinin Libya'ya gelişini engellemek için uluslararası toplumu seferber etmesini de istedi.

HAFTER, SİSİ'DEN ASKERİ DESTEK İSTEDİ

Görüşmede ayrıca Libya'nın büyük bir bölümünü kontrol altında tutan General Halife Hafter'in iki günlük Mısır ziyareti sırasında, Devlet Başkanı Abdulfettah el Sisi'den askeri destek istediği iddia edildi. Hafter'in Kahire'deki Federal Saray'da görüştüğü Sisi'ye "Türk askeri Libya'ya ulaştığında, savaş sona erecek ve Türk askerlerini sınırınızda bulacaksınız" dediği belirtildi.

MISIR, HAFTER'E LOJİSTİK DESTEK SAĞLIYOR

Kahire yönetimi, Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti ile savaşan Halife Hafter'e bağlı birliklere halihazırda lojistik destek sağlıyor.

TBMM'DEN TEZKERE KABUL EDİLDİ

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği başta olmak üzere uluslararası kurumlarla birlikte mutabakat hükümetini destekleyen Türkiye, Libya'ya asker gönderilmesini öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresini mecliste oylamaya sundu. Mısır, ABD, BAE, Suudi Arabistan, Fransa ve Rusya tarafından meşru kabul edilen Hafter birlikleriyle savaşında Trablus hükümetine destek amacıyla hazırlanan tezkere, TBMM'de 325'e karşı 184 oyla kabul edildi.

NE OLMUŞTU?

2011'de Muammer Kaddafi'nin öldürülmesinin ardından iç savaşa sürüklenen Libya'da, biri Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Trablus Merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti ve diğeri Halife Hafter destekli Temsilciler Meclisi olmak üzere iki yönetim bulunuyor.

Hafter'e bağlı güçler Nisan ayında başkent Trablus'un yönetimini uluslararası arenada tanınan hükümetten almak için saldırı başlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.