Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hafter'in sürpriz Yunanistan ziyaretinin nedeni belli oldu

Yunanistan'da çeşitli ziyaretlerde bulunan Libya'da meşru yönetime karşı isyan yürüten silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in Yunan Dışişleri Bakanı Dendias ile yaptığı görüşmeden ilk ayrıntılar ortaya çıktı. Yunan kaynaklarına göre Dendias ve Hafter 'her konuda' mutabık kaldılar. Bakan Dendias Yunan basınına 'Hafter bizimle aynı fikirde' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2020 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2020 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hafter'in sürpriz Yunanistan ziyaretinin nedeni belli oldu

Dendias, Hafter'i Dışişleri Bakanlığı'nın önünde karşıladı. Görüşmeden sonra basına bilgi veren Bakan Dendias, "Libya'daki durumla, Berlin'deki süreçle ve ertesi gün bölgede hakim olan durumla ilgili uzun ve ilginç bir konuşma gerçekleştirdik." Dedi. Hafter'e 'Başkomutan' diye hitap eden Dendias 'Berlin sürecine yapıcı bir mantıkla katılmaya, Libya'nın güvenliği için ateşkesi sağlamaya ve Türkiye'yle imzalanan yasadışı memorandumların geçersizliğini kabul etmeye teşvik ettik." diye devam etti ve 'bütün bu unsurlarda mutabık kaldıklarını' söyledi.

'TÜRKİYE-LİBYA ANLAŞMASI İPTAL EDİLSİN'

Avrupa'ya da mesaj gönderen Dendias 'Bu konuda Avrupa Birliği'nin tezi net ve açık olmalıdır, Avrupa Birliği, Avrupa'nın bir üyesi olan ülkemizin haklarını yok sayan Türkiye ile Libya Anlaşmasının İptal edilmesini mutlaka Berlin'de masaya getirmek zorundadır. bunu Avrupalı dostlarımızdan ve Almanya'dan özellikle bekliyoruz.' Dedi. Hafter, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile de görüşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.