Hava Durumu

Hakan Çavuşoğlu "İlk turda bu iş biter"

24 Haziran seçimlerine yönelik iddialı mesajlar veren Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda ipi göğüsleyeceğini söyledi. Çavuşoğlu, Filistin'de yaşananlara da sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 08:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 08:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hakan Çavuşoğlu "İlk turda bu iş biter"

HABER I Burcu SEKMEN I

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

AS TV'de Okan Tuna'nın sunduğu Platform programının canlı yayın konuğu olan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Çekimleri Çankaya Köşkü'nde yapılan programda konuşan Çavuşoğlu, ABD'nin Kudüs'e büyükelçilik açmasını ve İsrail askerinin Filistin'de gerçekleştirdiği katliama sert sözlerle tepki gösterdi. Kudüs'ün üç semavi dinin ortak değeri olduğunu anımsatan Çavuşoğlu, "İsrail, burada kadın, çocuk, yaşlı demeden vahşete devam ediyor. Bütün insanlığın gözlerinin önünde katliam gerçekleştiriliyor. Bu kabul edilemez. İsrail her zamanki gibi bir soykırım tutumuyla Filistinlilere karşı bir katliam yapıyor. İslam devletleri birlik olabilselerdi hem İsrail hem de ABD böyle özgür hareket edemezdi. Cumhurbaşkanımız bu konuyla ilgili tüm mekanizmaları harekete geçirdi. Kudüs'ün mutlaka özgürleşeceğine inanıyoruz" dedi.

ŞAHLANIŞ SÜRECİ BAŞLAYACAK

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek erken seçimler için de dikkat çeken mesajlar verdi. 24 Haziran'ın Türkiye için dönüm noktası olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Önümüzdeki seçimler çok önemli. Çünkü bu seçimde eski Türkiye ile yeni Türkiye'yi ayırt edebilmek gerekiyor. Eski Türkiye'de parlamenter sistemle yönetildik. Ama milletimiz hep ezildi ve istikrar olmadı. Cumhurbaşkanımız, 16 yıllık iktidarlık sürecinde edindiği tecrübelerle bu sistemin doğru işlemediğini gördü. Milletimiz, Türkiye'nin hedeflediği vizyonları başarabilecek lider olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı seçecektir. Bu seçimler Türkiye'nin şahlanacağı sürecin başlangıcı olacaktır. 24 Haziran'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk turda yine bu milletin Cumhurbaşkanı seçilecektir. Milletimiz Türkiye'yi kılçıksız temiz bir yönetime bırakacaktır" ifadelerini kullandı.

'MUHARREM İNCE EĞLENİYOR'

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, 15 CHP'li milletvekilinin İYİ Parti'ye geçişi hakkında da sert ifadeler kullandı. 15 vekilin İYİ Parti'ye geçmesini Kemal Kılıçdaroğlu'nun diktatörlüğü olarak nitelendiren Çavuşoğlu, "Bu 15 milletvekili, tek bir adamın lafıyla başka partiye geçti. Peki, şimdi kim diktatör? Bu insanları vekilliğe seçerken milletin önüne çıkarırken başka partiye göndereceğim dedi mi? Bu insanlar mal mı, eşya mı, kendi aklı yok mu?" diye konuştu. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce'yi seçmesini yorumlayan Çavuşoğlu, "Muharrem İnce eğleniyor. Muhtemelen 24 Haziran'da da Kemal Kılıçdaroğlu'nun düştüğünü gö-rerek eğlencenin iyice tadını çıkaracaktır. CHP'lilere sormak istiyorum... Parti liderliğine layık görmediğiniz bir adamı nasıl aday cıkardınız? Ya da neden liderinizi seçmediniz. Bu CHP'nin düştüğü durumu gösteriyor. CHP siyasi parti olma hüviyetini yitirmiştir" dedi.

MİLLET İTTİFAKINI ELEŞTİRDİ

Bakan Çavuşoğlu, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu 'Millet İttifakını' da eleştirdi. "Bu çabaların ardında ya Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı ya da FETÖ aklı var" diyen Çavuşoğlu, "Cumhur İttifakı her şeyi açık şekilde gerçekleştirdi. 24 Haziran seçimlerinin gündeme gelmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı adaylığı için girişilen işbirliklerin ve üzerinde tartışılan isimlere baktığımız zaman gördüğümüz fotoğraf bize bir şeyi açık ediyor. Burada dert ülke ve millet değil... Dert nasıl olur da Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin başından uzaklaştırılır ve Türkiye'yi yeniden eski kodlarına döndürürüz gayretidir. Milletimizin bunu görmesi lazım" dedi.

GÜÇLÜ BİR LİSTE ÇIKACAK

AK Parti'nin Bursa milletvekili adaylarının 21 Mayıs'ta açıklanacağını hatırlatan Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımız Bursa'yı çok iyi tanıyor. Karar aşamasında temsil kabiliyeti çok önemli. Elbette adayların siyasetle ve teşkilatla olan bağı çok önemli. Bursa demografik özellikler gösteren bir kent. Bu özellikte dikkate alınarak mutlaka halkımızın kabul edeceği, yadırgamayacağı ve teşkilatlarımızın da uyum içerisinde çalışabileceği bir liste ortaya çıkacak. Güçlü bir liste çıkacağını düşünüyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün ve ASTV Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna'yı Çankaya Köşkü'ndeki makam odasında ağırladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.