Hava Durumu

'Hakan: Muhafız' dizisi masaüstü oyuna taşındı!

Çağatay Ulusoy, Hazar Ergüçlü ve Okan Yalabık gibi yıldızların rol aldığı ve tüm dünyada Netflix'in en çok izlenen yapımları arasına giren "Hakan: Muhafız" dizisi eğlenceli bir masaüstü oyuna dönüştürüldü. Oyun geliştiricisi ve üreticisi ROOT'un tasarımıyla hayata geçirilen proje kapsamında Muhafız ile Ölümsüzler arasındaki çetin mücadele yaratıcı bir kurguyla kutulu oyun dünyasına taşındı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2021 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2021 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Hakan: Muhafız' dizisi masaüstü oyuna taşındı!

Yapımcılığını Netflix Türkiye'nin üstlendiği ve yayınlandığı dönemden itibaren dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan tarafından ilgiyle izlenen "Hakan: Muhafız" dizisi Netflix ve ROOT işbirliği ile masaüstü bir oyuna uyarlandı. Koleksiyon eseri olarak tasarlanan oyun, dizinin başrol oyuncuları Çağatay Ulusoy, Hazar Ergüçlü ve Yalabık olmak üzere dizi ekibine hediye edildi ve dizinin dördüncü sezonunun tanıtım kampanyasında kullanıldı.

"Hakan: Muhafız - Yadigâr Peşinde" adını taşıyan kutu oyunu gelişmiş oyun mekaniği, kuralları ve diziye özel konsept fotoğraflardan oluşturulan görsel tasarımı ile dizinin heyecan verici karakterleri ve deneyimlerini eğlenceli bir oyun ortamında bir araya getiriyor. Latin Amerika'dan Afrika'ya kadar farklı coğrafyalarda beğeniyle izlenilen dizinin Türkiye'nin tanıtımına önemli katkılarda bulunduğunun altını çizen Root Kurucusu Ceren Öztulca, "Hakan: Muhafız - Yadigâr Peşinde" oyununun farklı disiplinlerden uzman isimler tarafından hazırlandığını belirtti ve ekledi: "Oyunun tasarım aşamasında, oyuncuların Muhafız ve Ölümsüzler arasındaki mücadeleyi yaşaması için titizlikle çalıştık. Hikâyenin ruhunu yansıtmak için çizimlerle gerçek görüntüleri bir araya getirdik ve dünyada 'koleksiyon eseri' sınıfına giren bir çalışmaya imza atmaktan mutluluk duyduk. Oyunlaştırma yaklaşımının bir sanat eserinin tanıtımına katabileceği değere dair önemli bir farkındalık yarattığımızı düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemlerde bu yaklaşımın öğrencilerin ve gençlerin kişisel gelişimlerindeki katkısını da ortaya koyacak projeler geliştirmeyi hedefliyoruz."

Muhafız, Ölümsüz, Sadık ve Vezir'in stratejik mücadelesi

"Hakan: Muhafız - Yadigâr Peşinde"de, iki ya da dört oyuncu Muhafız, Ölümsüz, Sadık ve Vezir rollerini üstlenerek iki takıma ayrılıyor ve İstanbul'un tarihi mekânlarında dolaşarak kendi takımına ait yadigârları rakiplerinden önce bulmaya çalışıyor. Buldukları yadigârların ve oynadıkları karakterlerin birbirinden farklı özelliklerini kullanarak kıyasıya bir mücadeleye giren iki takım, zafere ulaşmak için hem kendi hem de rakibin hamlelerini iyi hesaplamak zorunda. On ila yirmi dakika süren oyun, zar atıp ilerlemeli basit kutu oyunları kalıbını kırarak; kolay öğrenilen kuralları, taktiğe dayalı hafif oyun tarzı ve oyun boyunca uyandırdığı rekabet duygusu ile kutu oyunları dünyasına zevkli ve heyecanlı bir giriş vaat ediyor.

Root hakkında

2011 yılından beri, robotik, analog ve dijital ürün ve oyun alanlarında çalışmalar yapan ROOT, tasarım ve üretim hayatına Eco-Dolphin ve Eco-Mat gibi dönüşüme katkı sağlayan iki çevre dostu robot ve makine ile başladı. Analog ve dijitalin kesişim noktasında durarak dijitalin sürekliliği ve analog ürünlerin temas ederek özümseme güçlerini birleştiren Root'un hayata geçirdiği pek çok proje arasında MoneyBot, Evropa, Shadow Tales, Root Airlines, Motif var. Root, Unicef ve Kızılay için hazırladığı Birlikte ve İyilik Peşinde isimli oyunlarla; Suriyeli ve Türkiyeli çocukların bir araya gelerek, tüm dış etkenlerden izole, birbirlerini ve kültürlerini daha yakından tanıyarak anlaşmalarını sağlayan iki sosyal uyum projesini gerçekleştirdi. Firma, başta oyun olmak üzere farklı alanlarda yeni projeler hazırlamanın heyecanı içinde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.