Hava Durumu

Hakim Mustafa Başer tutuklandı

​Eski İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2015 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2015 20:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hakim Mustafa Başer tutuklandı
STV'nin sahibi Hidayet Karaca ile 75 polis hakkında tahliye kararı veren Hakim Mustafa Başer ile 'paralel yapı' soruşturmasında reddi hâkim kararı veren Metin Özçelik önce HSYK tarafından açığa alınmış ardından da HSYK Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa iki hâkim hakkında soruşturma başlatmıştı. Kolukısa'nın talimatıyla iki hakim hakkında dün 'terör örgütü üyeliği' iddiasıyla gözaltı kararı çıkartılmıştı. 

Hakimlerden Metin Özçelik, dün Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmıştı.

İstanbul dışında olduğu belirtilen Hakim Mustafa Başer ise bugün sabah saatlerinde Bakırköy Adliyesi'ne gelmişti.

Başer, adliye girişinde “Eğer bugün verdiğim karar usul ve yasaya aykırıysa geçmişte verdiğim kararda usul ve yasaya aykırıdır” demiş ve eklemişti:

”Bir yargıç önüne gelen sorunu çözmek zorundadır. Bu sanıkların tutuklanmalarını ya da adli kontrol gerektirecek bir durum olmadığı için tahliye kararı verdim. Ben kararı verdikten sonra benimle ilgili karar verme yetkisi bulunan HSYK 1. Dairesi Başkanı, HSYK 2. Dairesi Başkanı benimle ilgili dosyaya bakmadan ihsası rey manasına gelecek açıklamalarda bulundu. Bugün itibariyle buraya Hakim Mustafa Başer yakalanması için gelmemiştir. Buraya Türk milleti adına karar veren Türk yargıçlarının yakalamasıyla geldim. Türk yargıçlarına yakalama çıkarılmıştır. Bundan sonra toplumun değişik kesimlerindeki köylerdeki işçilere emekçilere, akademisyenlere, entelektüellere, köylerdeki hacı anneme, bundan sonra yargıç bağımsız karar veremeyecekse davalarını açabilecekleri bir mahkeme kalmaz. Çünkü yargı bağımsızlığı benim kişisel bağımsızlığım değildir. Benim toplumda oluşabilecek sorunlara adil ve objektif bir şekilde karar vermek için Anayasa bu dokunulmazlığı bağımsızlığı bana vermiştir. Yani bu beni korumak için bilakis toplumun içindeki sorunların çözülebilmesi için verilmiştir. Ben yine yargıya güveniyorum. Gideceğim sayın meslektaşlarıma ne soruyorlarsa cevap vereceğim. Alnımız açık.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.