Hava Durumu

Hala haber yok... Bursa'da arama çalışmaları sürüyor!

Uludağ'da zirveye doğru yürüyüşe çıktıktan sonra haber alınamayan iki kişi için başlatılan arama çalışmalarına devam ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2019 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2019 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hala haber yok... Bursa'da arama çalışmaları sürüyor!

Çalışmalara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Nilüfer Arama Kurtarma Derneği (NAK), AKUT Arama Kurtarma Derneği, İHH Arama Kurtarma ve Bursa Arama Kurtarma Derneği (BAKUT) ekiplerinden oluşan 200'e yakın kişi katılıyor.

Ekiplere, gündüz saatlerindeki çalışmalarda Bursa Jandarma Komutanlığına ait helikopter de havadan keşif yaparak destek verdi.

Bölgede 40 saattir devam eden çalışmalarda Mert Alpaslan ve Efe Sarp'a ait herhangi bir iz ya da bulguya rastlanmadı.

Bu arada AFAD ve sivil toplum kuruluşlarına bağlı arama kurtarma ekiplerince Uludağ 1. oteller bölgesinde kriz masası oluşturuldu. Birbirlerini dinlendirerek hareket eden ekipler, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ekiplerin iletişiminin kesilmemesi için arama yapılan bölgelere seyyar baz istasyonları sevk edildi.

Havanın kararmasıyla bölgeye Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Skorsky tipi helikopter ve insansız keşif uçağı gönderildi.

Çalışmaların hava şartlarına bağlı olarak sabah saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Öte yandan sabah saatlerinde Uludağ'a gelen kayıpların aileleri, umutla kendilerine verilecek sevindirici haberleri bekliyor.

İstanbul'dan Bursa'ya 1 Aralık'ta gelen ve araçlarını Uludağ Jandarma Karakolu'nun yanına park ettikten sonra zirve istikametine yürümeye başlayan Mert Alpaslan (31) ve Efe Sarp (37) bir süre sonra sisin bastırması nedeniyle kaybolmuştu.

Alpaslan ve Sarp'a telefonla ulaşamayan ailelerinin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine dün arama çalışmaları başlatılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.