Hava Durumu

Halı yıkama sektörü Bursa'da buluştu

Türkjiye'nin birçok şehrinden gelen halı yıkama sektörü temsilcileri Bursa'da buluştu. Bursa Halı Yıkamacılar Derneği'nin düzenlediği fuar ve çalıştaya 20 şehirden 500'e yakın sektör temsilcisi katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2017 20:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Halı yıkama sektörü Bursa'da buluştu

Bursa Halı Yıkamacılar Derneği, halı yıkamacıları, tedarikçileri ve sivil toplum kuruluşlarını Bursa'da buluşturdu. Yaklaşık 20 şehirden 500'e yakın sektör temsilcisinin katıldığı çalıştayda aynı zamanda fuar etkinliği de gerçekleşti. Halı Yıkamacılar Konfederasyonu Genel Başkanı Uğur Avni Başarır, Marmara Halı Yıkamacılar Federasyonu Başkanı Sefa Taşkurt, Güneydoğu Anadolu Halı Yıkamacılar Federasyonu Başkanı ve Adana Halı Yıkamacılar Dernek Başkanı Volkan Uçak, Batı Anadolu Halı Yıkamacılar Federasyonu Başkanı Halid Kılıç ve Güngören ve Bölgesi Halı Yıkamacıları Derneği Başkanı Nevzat Erol ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Bursa Halı Yıkamacılar Derneği Başkanı (BUHAYDER) Salih Yıldız, açılış konuşmasında sektörün canlanması için büyük çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi. Yıldız, "Sektörde sorunun değil çözümün bir parçası olmak için çalışıyoruz" dedi. Bursa'dan Türkiye'ye örnek olacak Halı Yıkamacılar Sanayi Sitesi projesini hayata geçirmek adına yerel yönetimlerin desteğini istediklerini belirten Yıldız, " Türkiye'de halı yıkama sektörünün kolay bir iş kolu olarak algılanmasından dolayı sektörde kontrolsüz bir büyüme gerçekleşmektedir. Kayıt dışı hizmet ve yanıltıcı reklamlar yüzünden büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Tüketicilere en doğru, güvenilir, sağlık koşullarına uygun ve nitelikli bir hizmet verebilmek ve sektörü kayıt dışından kurtarmak adına Bursa'da Halı Yıkamacılar Sanayi Sitesi'nin hayata geçmesi için çalışacağız" dedi.

BUHAYDER'in ilkini gerçekleştirdiği 1. Bursa Çalıştayı'na katılan Halı Yıkamacılar Konfederasyon Genel Başkanı Uğur Avni Başarır, Türkiye'nin 6 bölgesinden 56 sivil toplum kuruluşu tarafından kurulan genç bir konfederasyon olduklarını söyledi. Başarır, " Türkiye genelinde pek çok şehirde gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme ve eğitim toplantılarıyla halı yıkamacı firmalarımıza ulaşmaya ve sektörel anlamda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. BUHAYDER'in Bursa'da ilkini gerçekleştirdiği çalıştaya katılarak da birlik ve beraberliğimizin perçinlenmesinde ilk adımı atmış bulunmaktayız. Bu tür çalıştay ve fuar etkinlikleri neticesinde halı yıkamacılar ile tedarikçiler bir araya geliyor. Tedarikçilerle beraber bir çözüm ortağı oluşturuyoruz. Bu aynı zamanda tatlı bir rekabet ortamı yaratıyor" dedi. Başarır, halı yıkamacılar olarak en büyük hedeflerinin Türkiye genelinde oda olmak olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.