Hava Durumu

Halkbank'tan 'uzlaşma' iddialarına yalanlama!

Halkbank, KAP'a yaptığı açıklamada, ABD'deki davada Türkiye'nin tazminat ödeyip uzlaşma teklif ettiği haberlerinin yatırımcıları yanıltıcı nitelikte olduğunu duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2021 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2021 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Halkbank'tan 'uzlaşma' iddialarına yalanlama!

Halkbank, bankanın ABD'de İran yaptırımlarını ihlal ettiği iddiasıyla yargılandığı davada Türkiye'nin tazminat ödeyip uzlaşmayı teklif ettiği yönündeki haberlerin yatırımcıyı yanıltıcı nitelikte olduğunu bildirdi.

Banka KAP'a yaptığı açıklamada, aleyhine açılan davanın temyiz aşamasında olduğunu ve temyiz tamamlanana kadar mahkemede yargılamanın askıya alındığını hatırlattı.

Açıklamada, "Bankamızın ABD'de devam eden dava süreciyle bağlantılı olarak jürili dava öncesinde Türkiye'nin tazminat ödeyip uzlaşmayı önerdiği ve söz konusu teklifin de ABD tarafından değerlendirildiği yönünde kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı ve hisse değerini etkileyici nitelikte haber ve söylentilerin yer aldığı anlaşılmaktadır" denildi.

Halkbank'ın avukatları son olarak Nisan ayında temyiz mahkemesinde bankanın ABD yasaları karşısında yabancı devlet dokunulmazlığına sahip olduğu şeklinde savunma yapmış, tarafların beyanlarını dinleyen temyiz mahkemesi ise ne zaman karar alacağını açıklamamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.