Hava Durumu

Hamile bir kadına ait antik Mısır mumyası bulundu

Hamile bir kadına ait ilk antik Mısır mumyası Polonya'da ortaya çıkarıldı. Bu keşif daha önce görülmemiş bir örnek olması nedeniyle dünya arkeoloji tarihine geçecek nitelikte olarak değerlendiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2021 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2021 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hamile bir kadına ait antik Mısır mumyası bulundu

Polonya'nın başkenti Varşova'daki Ulusal Müze koleksiyonunda bulunan bir antik Mısır mumyası üzerinde yapılan çalışmada, mumyanın hamile bir kadına ait olduğu ortaya çıktı. The First News'in haberine göre, ilk başta rahip Hor-Djehuti'nin bedeni olduğuna inanılan mumyanın aslında bir kadına ait olduğu 2016 yılında ortaya çıkarılsa da Polonyalı bilim insanlarından oluşan ekibin yürüttüğü yeni çalışma, bandajlara sarılı kadının hamile olduğunu ortaya koydu.

Uzmanlar, birkaç sefer tomografik tarama, röntgen ve üç boyutlu görüntüleme ile incelenen kadının 26 ila 28 haftalık hamileyken mumyalandığını belirledi. Ölüm nedeni tespit edilemeyen mumyalanmış kadının yaşının 20 ila 30 olduğu kaydedildi. Araştırmacılar, kadının rahmindeki fetüsün cinsiyetini henüz belirleyemedi.

Polonya Bilimler Akademisinde Akdeniz ve Doğu Kültürleri Enstitüsünden Wojciech Ejsmond, "Mumyalama sırasında ölen kişinin karnından fetüs çıkarılmamış. İşte bu yüzden bu mumya gerçekten özel. Bu, 'mumyamızın' şu ana kadar dünyada rahminde cenin tespit edilen tek mumya olduğu anlamına geliyor." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.