Hava Durumu

Handan Ertuğrul'dan 5.5 milyonluk bağış!

Devlet Tiyatroları emekli oyuncusu, Devlet Tiyatrolarının ilk Genel Müdürü Muhsin Ertuğrul'un eşi, Handan Ertuğrul (94) hayatını kaybetti. 10 gün önce Darüşşafaka Cemiyeti'ne 5.5 milyon TL bağışta bulunan Ertuğrul'un acı haberi sevenlerini yasa boğdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2021 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2021 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Handan Ertuğrul'dan 5.5 milyonluk bağış!

Devlet Tiyatroları emekli oyuncusu, Devlet Tiyatroları'nın ilk genel müdürü Muhsin Ertuğrul'un eşi Handan Ertuğrul (94) dün hayatını kaybetti. Hürriyet'in haberine göre; 10 gün önce Darüşşafaka Cemiyeti'ne 5.5 milyon bağış desteğinde bulunan ve kendisini öğrencilerin eğitimine adayan usta isim, bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayelerinde Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenecek törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Darüşşafaka'dan yapılan açıklamaya göre Ertuğrul, yaptığı bağışla kız kardeşi ve yeğeninin adını taşıyan "Perran ve Pınar Uran Burs Fonu" kurulmasına öncülük ederek, kurulacak fonla anne veya baba kaybı yaşamış öğrencilerin eğitimine destek olacak. Katıldığı törende Ertuğrul, "Bütün isteğim okumak için mücadele veren çocuklara yardım etmek" demişti. Bağış sonrasında Ertuğrul'a "Nar Plaketi" ve "Kurucu Bağışçı" sertifikası takdim edildi.

BENİ ÇOK SEVERDİ

Türker İnanoğlu, Handan Ertuğrul'un vefatından üzüntü duyduğunu belirtti: "Beni çok severdi. Ben de onu çok severdim. Son olarak bir ay önce telefonla görüşmüştüm, bana Darüşşafaka'ya bağış yaptığını söylemişti. Yıllar önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sokak çocukları yararına bağış yapmıştı. Mekanı cennet olsun."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.