Hava Durumu

Hava nemlendirici kullanmak için 10 sebep

Evinizdeki havayı bir Goldmaster hava nemlendirme cihazı ile nemlendirmek, yalnızca yaşam koşullarınızı daha konforlu hale getirmenin etkili bir yolu değil, aynı zamanda çeşitli sağlık koşullarının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olmada da önemli bir rol oynayabilir.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2020 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2020 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hava nemlendirici kullanmak için 10 sebep

Aşağıda, evinizin veya ofisinizin içinde hava nemlendirme için hava nemlendirme cihazı kullanmayı düşünmeniz için en yaygın on nedeni listeliyoruz.

1. Cildinizi ve Dudaklarınızı Nemlendirir

Kuru hava, cildinizde çok çeşitli rahatsız edici semptomlara neden olabilir. Havayı ısıtan cihazlar ya da ısıtma sistemleri çalışırken ve nem seviyelerinin% 20-30 arasına düşmesine neden olduğunda veya hava özellikle kuru olduğunda cildiniz nemini kaybetmeye başlar. Bu, cildinizin gergin, kuru, kaşıntılı ve pul pul olmasına neden olabilir.

Ellerinizdeki deri, vücudunuzun diğer bölgelerine göre daha az yağ bezine sahip olduğu için bu nem kaybına karşı özellikle hassastır. Dudaklar da hassas deriden oluşur, bu nedenle hava kuruduğunda daha kolay ve daha sık çatlama eğilimindedirler. Adressiz bırakılırsa, dudaklarınız çatlamaya bile başlayabilir. El losyonu ve çubuk çubuğu kaybolan nemi geri kazanmanıza yardımcı olabilirken, evinizdeki havaya nem eklemek için bir hava nemlendirici kullanmak da cildinizin doğal olarak yeniden nemlenmesine yardımcı olabilir. Bu sadece kuru cilt ile ilişkili yaygın semptomları hafifletmekle kalmaz, aynı zamanda çok çeşitli başka faydalar da sağlayabilir.

2. Boğazınızı Korur

Çok az nem içeren iç mekan havasına maruz kaldığınızda, ses tellerinizin kuru ve cızırtılı hale gelmesi mümkündür. Bu koşullar devam ederse ve boğazınız uzun süre rahatsızlık hissetmeye devam ederse, sesinizin kısılması ve sesinizin kaybolması mümkündür. Bu, özellikle yakın zamanda grip veya virüse maruz kaldıysanız geçerlidir. Hava nemlendiricilerin, üst solunum yollarında iltihaplanmaya neden olan ve şiddetli bir öksürük ve ses kısıklığına yol açan bir çocukluk virüsü olan krupa karşı mücadelede etkili bir araç olduğu da gösterilmiştir.

Evinizdeki buhar makinesi kullanarak optimum nem seviyelerini korumak boğazınızı yatıştırmaya yardımcı olabilir. Bu da nefes borunuzda ve ses kutunuzda iltihaplanmaya neden olabilecek kuruluğu en aza indirmeye yardımcı olur.

3. Sinüslerinizi Rahatlatır

Düşük nem, sinüs kanallarınızı kurutmakla ünlüdür. Bu gerçekleştiğinde korkunç bir duygudur ve daha kötü senaryolarda muhtemelen burunda rahatsızlığa, sinüs basıncına, baş ağrısına ve hatta kanlı burunlara yol açabilir.

Pek çok insanın düşündüğünün aksine, burnunuz tıkalı olduğunda, nem onu temizlemenin başka bir doğal yoludur. Bu yardımcı olur çünkü nemli hava mukozanın akmasına yardımcı olur ve burun tıkanıklığından muzdarip olma şansınızı azaltır.

Hava nemlendirme cihazı kullanarak havada optimum nem seviyelerine sahip olmak yalnızca sinüslerinizi yatıştırmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kanlı bir burun alma şansınızı azaltmaya yardımcı olur ve fazla mukozayı temizlemenizi sağlayarak daha özgürce nefes almanızı sağlar.

4. Grip Mikroplarının Yayılmasını Durdurur

Hava nemlendirme cihazı kullanmak, virüsten korunmanıza da yardımcı olabilir. Kuru koşullar ile grip virüsünün bulaşması ve hayatta kalması arasında güçlü bir ilişki var. Japon Kobe Üniversitesi'nin araştırmasına göre; havada asılı duran virüs gibi parçacıklar, %60 nemlendirilmiş ortamda kuru havaya göre 2 kat daha az tutunuyor.

Araştırmacılar, havadaki mutlak nem miktarı çok düşük olduğunda, grip virüsünün daha uzun süre hayatta kalabildiğini ve herkes arasında daha kolay yayılabildiğini buldular. Grip mevsiminde evinizde bir hava nemlendirme kullanarak, gribin hayatta kalması için daha az elverişli bir ortam yaratma ve böylece onu yakalama şansınızı azaltma olasılığınız artar.

5. Hastalık Belirtilerini Hafifletir

Soğuk algınlığınız veya gripseniz, bir hava nemlendirici cihazı, hasta olmakla birlikte gelen pek çok rahatsız edici semptomu hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu semptomlar arasında nefes almada zorluk, burun tıkanıklığı ve kuru, ağrılı bir boğaz olabilir. Bu yan etkileri bir nemlendirici veya buharlaştırıcı ile uzak tutmak, yalnızca çok ihtiyaç duyulan bir miktar dinlenmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda genel iyileşme sürenizi hızlandırmanıza da yardımcı olabilir.

6. Burnunuzun İçindeki Tüyleri Sağlıklı Tutar

Hava nemlendirici burnunuzdaki tüylerin sağlıklı ve etkili kalmasına yardımcı olur. Bu mikroskobik hücresel iplikler, burun boşluğunuzun içinde bulunur ve birçok hastalığa karşı ilk savunma hattınız olarak hareket eder.

Nefes alırken, burnunuzun içindeki tüyler ve mukus havada dolaşan bazı kirleticileri yakalamaya yardımcı olur. Bu, ciğerlerinize girmek istemediğiniz toz, küf, küf ve diğer her türlü partikülü içerebilir. Soluduğunuz hava kuruduğunda, tüyler işini gerektiği kadar etkili bir şekilde yapamaz.

7. Horlamayı Azaltır

Pek çok insan, kuru havanın horlama belirtilerinize gerçekten katkıda bulunabileceğinin, hatta şiddetini artırabileceğinin farkında değildir. Bunun nedeni, havadaki yetersiz nem boğazın şişmesine ve burnun tıkanmasına neden olur.

Bu gerçekleştiğinde, burnunuzdaki hava hareketi kısıtlanır. Bu, ağzınızdan nefes almanıza ve ardından horlamanıza neden olur. Havada optimum nem seviyelerine sahip olmak, hava nemlendirme cihazı kullanmak kuruluğu azaltabilir ve nihayetinde horlamanızı azaltabilir.

8. Evinizi Isıtmaya Yardımcı Olun

Evinizdeki hava nemliyse, o kadar sıcak hissedecektir. Diğer taraftan, daha kuru hava daha serin hissetme eğilimindedir. Kışın çalışan bir hava nemlendiriciye sahip olmak, ısıtıcınızı fazladan zorlamadan sıcaklıkları rahat bir seviyede tutmanıza yardımcı olacaktır. Aslında, sıcaklık düşmeye başladığında bu iki cihazı birlikte kullanmanız önerilir.

9. Ev Bitkilerini Nemlendirir

Nemli havadan faydalananlar sadece insanlar değil. Aslında, en popüler ev bitkilerinin çoğu ormandan gelir, bu da havada bol miktarda nem bulunan ortamlarda geliştikleri anlamına gelir. Hava çok kuru olduğunda, yaprak kaybı, kuru yaprak uçları ve bodur büyüme gibi bitkiler için de sorunlara neden olabilir. Açıkçası, bu, evinizdeki bitkilerin türüne bağlı olacaktır, ancak bir hava nemlendirme kullanmak, iç mekan bahçenize daha iyi bir gelişme şansı verir.

10. Mobilyalarınızı ve Zeminlerinizi Korur

Döşeme ve mobilya gibi ahşap elemanlar nemdeki dalgalanmalara olumsuz tepki verir. Ahşap ürünler çok kuruduğunda çatlayıp parçalanmaları mümkündür. Evinizde optimum nem seviyelerine sahipseniz, ahşap mobilyalarınızın esnekliğini ve bütünlüğünü de korursunuz. Evde buhar makinesi kullanarak hava nemlendirme, optimum nem seviyesini yakalamak için oldukça doğrudur.

Hava nemlendirici alırken göz önünde bulundurulması gereken birkaç faktör vardır. Alanınızın nemini optimize etmeye ek olarak, nemlendiriciye - veya tank kapasitesine ne kadar su koyabileceğinizi düşünmek istersiniz. Depo ne kadar büyükse, alanınızı nemlendirmek için o kadar az sıklıkta doldurmanız gerekir. Ayrıca, bir hava nemlendiricinin günlük olarak dışarı atabileceği galon sayısını da göz önünde bulundurun, çünkü çıktı ne kadar yüksekse, istediğiniz nem seviyesine o kadar çabuk ulaşırsınız.

Son olarak, tasarımı düşünmelisiniz. Çünkü genel performans en önemli belirleyici faktör olsa da, bir hava nemlendiricinin nasıl göründüğü ve dekorunuza uyup uymadığı kararınızı etkileyebilir.

Tüm bu faydaları ve faktörleri göz önünde bulundurarak, Goldmaster hava nemlendirici cihazlarını inceleyerek eviniz ve sizin için en iyi hava nemlendirme cihazını seçebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.