Hava Durumu

Hava üssüne Yunuseli engeli

Bursa’da havacılık üssü kurmak için kolları sıvayan Türk Hava Kurumu, bürokrasi engeline takıldı. THK’nın Bursa’da kurmayı planladığı havacılık üssüne, havaalanı düğümü hâlâ çözülemediği için İstanbul ve Eskişehir sahip çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2012 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2012 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hava üssüne Yunuseli engeli

Havacılık üslerine Bursa’yı da dâhil etmek isteyen Türk Hava Kurumu, iki yıldır kurmayı planladığı Havacılık Eğitim Merkezi’ni hayata geçirmek için bürokratik engellerin aşılmasını bekliyor. Havacılık faaliyetlerinin kesintisiz olarak devam etmesi amacıyla çalışmalarına hız veren Türk Hava Kurumu’nun, Bursa’nın havaalanı düğümü hala çözülemediği için adeta eli kolu bağlandı. Yetkililer, havacılık üssü için adres gösterilen Yunuseli’ndeki eski havaalanının hizmete açılamamasının THK’nın çalışmalarını engellediğine dikkat çekti.

‘ÖZELLİKLE BURSA’YI İSTİYORUZ’

Türkiye’nin havacılık ve uzay alanında hizmet edecek mühendisleri ve teknik personeli yetiştirmek için Bursa’ya kurmayı planladıkları Havacılık Meslek Yüksek Okulu ile Havacılık Fakültesi’nin yıllardır beklediğini kaydeden THK Bursa Şube Başkanı Nizamettin Gökgürler, “İstanbul ve Eskişehir’den sürekli istek alıyoruz. Bursa’nın hava şartları nedeniyle özellikle burayı istiyoruz. En sonunda konuyu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ileteceğiz yoksa Bursa bu fırsatı elinden kaçıracak” diye konuştu.


Rabia DENİZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.