Hava Durumu

Havalar ısındı domatesin ateşi düştü

Geçtiğimiz günlerde kilosu 10 liraya kadar yükselen domatesin fiyatı pazarda 3 liraya kadar geriledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2017 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2017 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Havalar ısındı domatesin ateşi düştü

Halen marketlerde kilosu 4-5 liradan satılan domatesin kilosu semt pazarlarında 3 liradan satılıyor. Domatesin kilosu İstanbul Hali'nde 2, 2 buçuk, Antalya Hali'nde 1 ile 3 buçuk lira, Bursa Hali'nde ise 2 ile 5 buçuk lira.

Kısa bir süre önce yanına yaklaşılamayan sebzeler de havaların ısınmasıyla birlikte ucuzladı. Günler öncesinde kilosu 9-10 liraya satılan dolmalık biberin fiyatı pazarda 4 liraya, 3 liraya kadar yükselen salatalığın kilosu ise 1-2 liraya düştü. Kilosu 10 liraya kadar yükselen domates ise pazarda 3-4 liraya alıcı buluyor.

Sektör temsilcileri, fiyatların önümüzdeki günlerde daha da düşeceğine dikkat çekiyor. Geçen sene aynı döneme göre salatalık ve domates fiyatlarının ikiye katlanması tüketicilerin tepkisine sebep olmuştu.
Pazarın ateşinin düşmesi vatandaşın da yüzünü güldürdü. Bu sene sebze fiyatlarının neredeyse tavuk etiyle yarışır hale geldiğini belirten vatandaşlar, "Pazarda artık biber 2 liradan, dolmalık biber 4 liradan, salatalık 1-2 lira, kabak 2 lira, patlıcan 2 buçuk liradan satılıyor. İnşallah ramazan öncesi fırsatçılar fiyatlarla oynamaz. İftar sofralarında bu sene bolluk bereket olsun" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.