Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayat felç oldu, göle dönen sokağa olta attı!

Edirne'de dolu ile birlikte başlayan sağanak, cadde ve sokakları göle çevirdi. Abdurrahman Mahallesi'nde yaşayan bir kişi, evinin balkonundan göle dönen caddeye olta attığı görüntüyü sosyal medya hesabından paylaştı. Öte yandan Artvin ve Ardahan'da şiddetli fırtına ve yağmur hayatı felç etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2020 20:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2020 20:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hayat felç oldu, göle dönen sokağa olta attı!

Edirne'de 16.30 sıralarında dolu ile başlayan sağanak yağış etkili oldu. Kısa sürede göle dönen caddelerde araçların ilerlemekte zorlandığı görüldü. Altyapı çalışmaların sürdüğü cadde ve sokaklar göle dönerken, polis ekipleri Dilaverbey Mahallesi'nde su dolu caddeyi şerit çekerek trafiğe kapattı.

Talatpaşa Caddesi'nde otomobiliyle seyir halinde ilerleyen Eşref Ceylan, mahsur kaldı. Suya giren aracının arıza yaptığını söyleyen Ceylan'ın haber vermesi üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri, Ceylanı kurtardı. Ceylan, "Aniden yolu su bastı ve bu sırada aracım arıza yaptı. Suyun ortasında kalınca korktum ve hemen itfaiye ekiplerini aradım. Ekipler kısa sürede gelerek beni kurtardı" dedi.

BALKONDAN SU DOLU CADDEYE OLTA ATTI

Yağmurun etkili olduğu Abdurrahman Mahallesi'nde yaşayan Mesut Akgün, oturduğu apartmanın 2'nci katındaki evinin balkonundan su dolu caddeye olta attı. Olta atma anını cep telefonu kamerasıyla çeken Akgün, sosyal medya hesabından paylaştı. Meteoroloji yetkilileri yağışların yarın da etkili olacağını söyledi.

ARDAHAN'DA FIRTINADA 152 BİNA HASAR GÖRDÜ

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, dün etkili olan fırtınada 152 binanın hasar gördüğünü söyledi.

Doğu Anadolu'yu etkisi altına alan fırtına, Ardahan'da büyük zarara yol açtı. Hızı 70 kilometreyi geçen fırtına nedeniyle Ardahan kent merkezindeki birçok binanın çatısı uçtu. Fırtına sebebiyle Ardahanda 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı. Görevliler tarafından yapılan ilk tespitlerde kentte 11'i kamu olmak üzere 152 binada hasar olduğu belirlendi.

EKİPLERİMİZ ŞU AN SAHADA

Fırtınada çoğunluğu çatı olmak üzere binalarda hasar oluştuğunu belirten Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, "11'i kamu binası olmak üzere 137'si şahıs, 4'ü ise iş yeri çatısı toplamda 152 binada büyük küçük hasarlar oluşmuş. Bunların büyük kısmı çatılardan oluşmakta. Ekiplerimiz hasarların durumunu değerlendirmek için şu an sahada" dedi.

ARTVİN'DE FIRTINA: 28 EV, 12 AHIR VE 24 SAMANLIK HASAR GÖRDÜ

ARTVİN'in Şavşat ilçesinde fırtına nedeniyle, bazı köylerdeki evlerin çatıları uçtu; hasar gören 28 ev, 12 ahır ve 24 samanlık da kullanılmaz hale geldi.

İlçede dün akşam saatlerinde başlayıp, hızını artıran rüzgar, yaşamı olumsuz etkiledi. Rüzgar nedeniyle, ilçeye bağlı Pınarlı, Aşağı Koyunlu ve Yukarı Koyunlu köylerinde bazı evlerin çatıları uçarken, hasar gören 28 ev, 12 ahır ve 24 samanlık kullanılmaz hale geldi. Etkili olan rüzgar nedeniyle bazı traktörler de zarar gördü. Jandarma ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri, bölgedeki köylere giderek, yöre sakinlerinin sıkıntılarının çözülmesi için çalışma başlattı.

'YILLARDIR BÖYLE FIRTINA OLMAMIŞ'

Kaymakam Musa Göktaş, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, "Yıllardır bölgede böyle bir fırtına olmamış. Fırtınadan evleri zarar gören vatandaşlarımıza konaklama yerleri ayarlandı. Aç ve açıkta kimse bırakılmadı. Fırtınanın zarar verdiği bütün köylerimize ulaştık. Fırtınadan zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kaymakamlık olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Devletimiz hiçbir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmaz. İlgili birimlerimize gerekli talimatları verdik. Yaralar en kısa sürede sarılacaktır. Can kaybı olmaması sevindirici oldu" dedi.

'SAĞ OLSUN EKİPLER HEMEN GELDİ'

Pınarlı köyü Muhtarı Oktay Çelik de ekiplerin hemen yardıma koştuğunu anlatarak, "Köyümüzün yaşlıları ile konuştum. Yıllardır böyle bir fırtına olmamış. Fırtına sonrası hemen Kaymakamımıza ve Şavşat Jandarma Komutanlığına bilgi verdik. Çok sağ olsunlar hemen ilgilenerek köyümüze ekipler geldi. Gerekli çalışmayı yaptılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Benim köyüm Artvinin en büyük köyüdür. Diğer köylerde de hasar varmış ama en büyük hasar benim köyümde. Köyüme bağlı 6 mahallede zarar var. Zarar tespiti yapılacak, ben 300 bin TL zarar olduğunu düşünüyorum diye konuştu.

'CANIMIZI ZOR KURTARDIK'

Ev, ahır ve samanlık çatısı uçan köyde yaşayan Aslan Demir (91), Yıllarca bu köyde yaşıyorum. Ben böyle bir fırtına görmedim. Canımızı zor kurtardık. Sağ olsun devletimiz. Herkese çok teşekkür ediyorum. Onları görünce çok duygulandım. Bir an çaresizliğimi unuttum. Ne büyük devletimiz ne iyi idarecilerimiz varmış" dedi.

Öte yandan, şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle bazı köylerdeki ormanlık alanlar da zarar gördü.

MALATYA'DA HORTUM BAHÇE VE SERALARA ZARAR VERDİ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde hortum ve şiddetli rüzgar, bahçedeki ağaçlar ve seralara zarar verdi.

Doğanşehir ilçesi Sarıdanışma mevkiinde meydana gelen hortum ve fırtına arazilere zarar verip, bahçelerde ağaçların dallarını kırdı. Bayram Can isimli vatandaş, kendi imkanlarıyla kurduğu seranın hortumda zarar gördüğünü ifade ederek, "Aniden çıkan hortum ve şiddetli rüzgar, seranın naylonlarını parçaladı ve seradaki sebzeler zarar gördü" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.