Hava Durumu

‘Hayatım bir film gibi başrolde kimsesiz biri’

- 'Hayat Aşktan Yana' adlı son albümünüzün müzikal açıdan diğer albümlerinizden farkı sizce nedir? En başta akustik bir albüm. Sesimin rengi, çok daha net ve şarkıcılığımın daha önde olduğu bir albüm. Yıllarca dinlenecek bir yol albümü.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2012 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2012 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
‘Hayatım bir film gibi başrolde kimsesiz biri’



- 'Hayat Aşktan Yana' diyorsunuz, peki sizin aşkla aranız nasıl? Şu anda özel hayatınızda birisi var mı?
Benim için hayat şarkılardan yana...

Sultan'ı dizilere bıraktım

- Herkes sizi Nadide Sultan olarak hatırlıyor. Sultan'ı atarsanız kimse tanımaz diye bir endişeniz olmadı mı? Sultan'a ne oldu?
Hayır benim de şirketimin de tanınmamak gibi endişelerimiz olmadı. İlk başta bir geçiş, bir alışma süreci olacak tabii. 'Sultan'ı dizilere bıraktım (gülüyor). Hürrem Sultan, Valide Sultan, Hatice Sultan varken ben 'Nadide' kalmayı tercih ettim.

Tarzımı değiştirdim

- Sesinizi alaturka ve fantezi müziğe yakın bulanlar var. Siz kendinizi Batı müziğine mi yoksa alaturkaya mı yatkın buluyorsunuz. Bundan sonraki müzikal hedefleriniz nelerdir?
Alaturka evet ama fantezi hayır. Klasik Türk Müziği İ.T.Ü Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nı bitirdim biraz ondan dolayı, biraz da alaturka her Türk insanı gibi benim de kanımda var. Daha önce alaturka gırtlağımı kullanıyordum, pop şarkılarını öyle yorumluyordum. Birkaç senedir yorumum sadeleşti, sadeliği sever oldum. Daha düz ama daha hissederek okuduğumu, kelimelerin anlamlarını daha çok önemsediğimi söylemek isterim. Müziğin değiştiği, zevklerimizin, beğenilerin ve bizlerin gelişip değiştiğimizi düşünecek olursak ileride şunu yaparım demiyorum. Artık sadece hep daha iyisini yapmaya çalışacağız.
Keskin çizgilerim yok

- Rock müziğe ilginiz eskiden beri var mıydı?
Ben Türk müziği eğitimi alıyordum ama ufak yaştan beri Madonna'dan Mariah Carey'e Loreena McKennit'a Sezen Aksu'dan Ahmet Özhan'a çok farklı tarzlar dinlerim. Küçükken bir asitçi bir metalci olurdum. Sonra kanun dersi almaya giderdim. Sırtıma kanunumu alıp giderken beni gitarcı sanırlardı giyimimden ötürü. Sonraları Visky grubunu dinlemeye gittiğim olmuştur. Kesin çizgilerim yoktur. Müziği seven her tarzın iyisini seçer ve dinler bence.

- Takıntılarınız var mıdır? Varsa nelerdir? Hobileriniz, fobileriniz, burcunuz ve en bilinmeyen yönünüz sizce nedir?
Bazen bir mevzu üzerinde fazlaca takıldığım olur. Öyle yanımda şunu taşıyayım da uğur getirsin falan demem. Burcum da yükselen burcum da akrep. Zaman zaman utangaç olabiliyorum. Bazen iltifatların karşısında ne söyleyeceğimi bilemem çok utanırım.

- Özel hayatınızla hiç gündeme gelmiyorsunuz? Bunun sırları nelerdir, çok özel bir çaba sarf ediyor musunuz?
Özel hayatım sakin olduğundan olmasın ?:))

- Bekarlık sultanlıktır derler katılıyor musunuz? Evlilik size göre mi?
Bence evlilik güzel bir şey. Eğer doğru insanla olur ve birbirinize karşı, ilişkinize karşı özenli olursanız aranızdaki duygular tükenmez aksine çeşitlenir. Maalesef birçok şeydeki gibi çabalamayı bırakıyoruz, bence duygular ondan tükenir tükenirse...
- Genç jenerasyondan kimleri dinliyorsunuz? Beğendiğiniz şarkıcılar ve şarkılar hangileri?
Yeni jenerasyonda Sıla, Mustafa Ceceli ve Model grubu, Gökçe'nin şarkıları keyifle dinlediklerim.

- Madonna'nın Türkiye konseri çok konuşuldu? Türk sanatçılarıyla yabancı sanatçıları karşılaştırırsak ne gibi farklar var arada?
İlk olarak pazar büyük olduğu için kazanç fazla. E tabii bu isin şov vs kısmına çok para harcanabiliyor. Dolayısıyla ne şartlar eşit, ne pazarlar o yüzden adaletsiz bir kıyaslama olur. Biz de uluslararası standartta şarkıcı çok var. Aynı şartlar verilse bakın neler oluyor.

- Son olarak AKŞAM LIFE okurlarına neler söylemek istersiniz?
Sevgilerimi gönderiyorum efendim :))...
Müzikte öğrenmenin sınırı yok

- Konservatuvarlı ile alaylı olmak arasındaki fark sizce nedir? Artıları ile eksilerini kıyaslarsak, konservatuvar sizlere neler kattı?
İnsan kendini o ya da bu şekilde eğitiyor, müziğe özen ve saygı gösteriyor, uğraşıyorsa o da bir nevi eğitimdir, sahnede pişmek de öyle. Ne de olsa okulda da, dışarıda da yeteneğiniz ve ilginiz ölçüsünde eğitilirsiniz. Konservatuvarın bana kattığı en önemli şey eğitimden de önce, bu işe saygı duymak, özen göstermek. Müzikte öğrenmenin sonu yok.

Şöhretin böylesini tahmin edemezdim

- Nasıl bir çocukluk dönemi geçirdiniz? Çocukken 'ben günün birinde şöhretli bir şarkıcı olacağım' diyor muydunuz?
Hep müzik dinlediğimi hatırlarım Dışarıda çok oyun oynamaz, genelde müzik dinler şarkı söyler, büyüklerin dizinin dibinden ayrılmazdım Bebekliğimde de sessiz, ye denildiğinde yiyen, uyu denince uyuyan, köşe yastığı gibi koyulduğu yerden kalkmayan bir bebekmişim. Yani öyle yaramazlık hikayelerim yok Şöhretli bir şarkıcı olmanın böylesini tahmin edemezdim ama bazen ben ünlü bir şarkıcı olacağım dediğim oluyordu. Şükürler olsun ki Allah bana istediğimden çok daha fazlasını verdi.

 

Röportaj: Olcay Ünal SERT
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.