Hava Durumu

Hayırsever işadamının çalışan hassasiyeti

Bursa'da 32 derslikli okul yaptıran hayırsever işadamı Zeki Zorlu'nun bünyesinde çalıştırdığı işçiler hakkındaki düşüncesi Bursa Valisi Şahabettin Harput'u bile şaşırttı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2012 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2012 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hayırsever işadamının çalışan hassasiyeti
Bursa'nın Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi'ne 32 derslikli okul yaptıracak olan hayırsever işadamı Zeki Zorlu, okulun temel atma protokolünü imzalamak için Bursa Valisi Şahabettin Harput ile bir araya geldi. 2013 yılında temeli atılacak olan okulun 2011 yılı içersinde tamamlanması beklenirken, okulun toplam maliyetinin 7 milyon TL'ye mal olacağı öğrenildi. İçersinde 4 adet atölye, kapalı spor salonu, konferans salonu ve yemekhanenin bulunduğu eğitim kompleksinin protokolü Harput ile Zorlu arasında imzalandı. Törende konuşan Harput, eğitime gönül verenlerin Bursa'da okul yaptırmalarının sevindirici bir durum olduğunu söyledi. Harput, "Eğitim gönül işidir. Gelecek nesillere güzel bir eser bırakmanın en güzel yollarından biridir. Bursa'da okul yaptırmak isteyen hayırsever işadamlarının arttığını görünce seviniyorum. Çünkü okul, insanın eğitiminde önemli bir yere sahip" dedi.

Bünyesinde binlerce kişiyi çalıştırdığını ifade eden Zeki Zorlu'nun işçiler konusunda hassasiyeti ise Harput'un dikkatini çekti. Zorlu, "Ben hep eğitimi ön planda tutan bir insanım. Hayatımda önce işim sonra eşim gelir. Bu sebeple kendimizi ilk önce bu ülkenin işlerine adadık. Türkiye'nin kalkınması için çabalıyoruz. Ancak ben işçilerimin hassasiyetlerini ön planda tutan biriyim. Allah korusun bir kriz çıkarsa ben işçimin parasını bir gün geçirirsem nasıl uyurum? Acaba işçimin kızı babasından para isterse ve oda parasının olmadığını söylerse ben bunun altından nasıl kalkarım? İşçimi işten çıkarmak zorunda kalırsam bunun hesabını nasıl veririm? Bunları düşününce gerçekten uykularım kaçıyor" dedi.

Konuşmaların ardından Harput ve Zorlu arasında protokol imzalandı.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.